[]

Son durum, kaç bina yıkıldı?

En son 5bin deniyordu. Yani kötümser olmak istemiyorum ama 4’er kattan her katta 2’şer daire ve 3’er nüfustan bile 120bin kişi yapmıyor mu? Durum korkunç değil mi? Kurtarılan kişi sayısına bakıyorum bir kaç bin.

99 depreminden çok daha fazla kayıp olmayacak mı?


 
olacak. girilmeyen bina girilenden fazla dedi bir gazeteci.


  • jelly bear  (08.02.23 01:06:37) 
1 ay sonraya anca netleşir bu sayılar. bu sayılarda muhtemelen kıyıda köşede kalmış köyler yok. canlı yayına pınarbaşı diye bi yerden biri bağlandı. bizim köy bağlantılarımızın hepsi köprüyle hepsi de yıkıldı, burda kaldık dedi. bunun gibi ulaşması zor olan çok köy vardır. ayrıca adanada bi akrabamızın olduğu bina 14 katlı. bunun gibi 8-10-15 katlı bina da hayli var sanırım. teyzeoğlumun da hatay belen'deki binası artçılarla yıkıldı. artçılar geldikçe gene yıkılan bina sayıları artacak gibi duruyor.


  • b1020  (08.02.23 01:51:03) 
buna karsilik tek teselli su.

yikilan binalarin bir kismi ikinci buyuk depremde yikildi. yani evet bazi evlerde cok kisi kaldi ama bazilarinda da neredeyse kimse yok gibi bir durum var.

edit: analizi genisletelim. bu tam consulting firmalarinin soracagi bir mulakat sorusu gibi.

ortalama evin 3 katli, katta 3 daireden 9 daire oldugunu dusunelim. o bolgede hane nufuslari bati'dan daha kalabalik olur. 4 olarak alalim. kabaca 40 insan dusuyor ev basina.

6 bin binayi dogru kabul edelim. bu binalarin yarisi insanlar bosalttiktan sonra cokmus olsun. 3 bin civari ev butun sakinleriyle cokmus olacak. 120 bin insan gocuk altinda. 8 bin kurtarilmis. bu saatten sonra 2 bin daha kurtarilsa 10 bin yapar.

110 bin olum oluyor. 50 binden az olmasi mumkun degil sayinin. en kotu tahminlere gore 100 bine ulasir. bu da tarihin en olumcul depremlerinden biri yapiyor. 17 agustos'tan cok buyuk bir felaket oldu bu.
  • antikadimag  (08.02.23 03:39:24 ~ 04:48:11) 
Afad dün teyit edilen 5000 teyit edilmeyen 11 bin diyordu. Ki zaten köyler, ufak ilçeler falan hiç haber alınamıyor gibi oralardan. Köylerde evler nasıl bilmiyorum o yörede, tek katlı ve giriş çıkışı kolay evlerse belki can kaybı çok olmayabilir ama öteki türlü köyler çok zarar görecek bu depremden. Şehirlerden daha ufak ilçelere sıra gelmedi ki köyler imkansız gibi yakın planda


  • nundu  (08.02.23 04:11:02) 
Hatay'ın bir köyünde kerpiç yer evinde oturan bir tanıdığım "benim ev sapasağlam. misafir bile ağırlarım" diyordu.


  • alperz  (08.02.23 04:13:59) 
99 depremindeki sayi $aibeli oncelikle.
ama bu sefer 99'un gercek rakamini gececez gibi cunku duble deprem + cok sayida sehirde sikinti var.

benim tahminim min. 100k ve uzeri, malesef.ama aciklanir mi, bilmem.
  • cooperr  (08.02.23 08:13:48) 
  • Mirket  (08.02.23 10:56:10) 
bugün annemle konuştum. osmaniye ve hatay'daki teyzeoğullarımın evleri kullanılamaz durumda, hatay'da teyzemlerin kendi yaptırdığı yeni ev ufak duvar patlamaları var ama 4 katlı olduğu için kaçış zor olur diye eski tek katlı evlerinde duruyolar şimdilik.

antep'te halamınkızının evi gene kullanılamaz durumda.

mersin'de baba tarafımın çoğu var. hasar gören bina olmamasına rağmen köye gitmek istiyolar ama çok fazla çocuk var. evler kerpiç, ahşap tek katlı. gerek hatay gerek mersin, adana sıcak yerler. yazın yaylaya çıkıyor insanlar. bizim köydeki evimizi kısaca tarif edecek olursam salonunuz 25 metrekareyse 50 metrekare bi balkondan eve girip odalara geçtiğinizi düşünün, yapısı öyle evlerin. soğuk için çok elverişli yerler değil. gidip gitmemekte kararsızlar. şimdilik müstakil evleri olan akrabaların evlerinde kalıyolar.
  • b1020  (08.02.23 20:12:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.