[]

Sonrası için sorular

Acımız o kadar büyük ki, ne hissedeceğimi bilemiyorum. Direkt etkilenen insanlardan biriyim. Kaybımız var. Peki yaraları sararken nasıl olacak? Aklımızı toparlayabilecek miyiz? Hepimizin psikolojik destek alma imkanı yok. Bunları düşünüyorum.

Mesela bu şehirler haritadan silindi mi? Orada çalışan öğretmen arkadaşlarım vardı, hayatta kalanlar dönüp çalışabilecek mi? Yaşayacak ev bulabilecekler mi? Ölü şehir mi olacak uzun bir süre? Oranın kültürünü yaşatan insanlar yaşıyor mu, ne olacak? Biliyorum cevabı net olmayan sorular, belki şu an hiç yeri değil. Ama düşünmeden yapamıyorum.


 
öncelikle başınız sağolsun.

mümkün mertebe birkaç saat okumayın, izlemeyin deprem haberlerini. şayet imkanınız varsa sert bir kahve, şöyle yüzünüze ensenize buz gibi su çarpın, camı açın derin nefes alıp verin on dakika kadar.

geride kalanlar için dirayetli olmak zorundayız. yas tutacağız hep birlikte, üzüleceğiz, herkes bu travmayı kendince yaşayacak. ama kendinizi bir yoklayın, mümkünse, yapabilecekseniz şu an değil bütün bunlar. zamanı gelince her şey kendi olağan akışı içinde gelişecek zaten. enerjinizi, dikkatinizi yardım, destek ve dayanışma çağrılarına yönlendirin, bunlara odaklanmaya çalışın. biliyorum zor, hele ki kaybınız var, daha da zor. ama şu an bırakamayız kendimizi.
  • Phoebe  (07.02.23 19:56:00) 
1-2 ay sonra her şey unutulacak.
edit: bu arada allah rahmet eylesin vefat edenlere. allah sabır versin hepinize.

  • alt4y  (07.02.23 19:57:29 ~ 19:58:02) 
Aynı durumdayız sizinle. Ben de deprem bölgesinde değilim; ailem oralı. Geniş ailemin çok büyük kısmı orada yaşıyor. Kayiplarimiz var, hayatta olanların hiçbirinin evi kalmadi. Ya yıkıldı ya da girilecek durumda değil. Teyzemlerin, dayım, kuzenlerim evsiz. Bir tek giysileri bile yok üstlerinde. Enkaz altında olanlar da var.

Düşünmeden edemiyoruz tabii ki büyük travmalar yaşadılar. Etkilerini de uzun süre yasayacaklar büyük ihtimalle. Evleri zaten tüm birikimleriydi. Hem maddi hem manevi olarak nasıl toparlanacaklar bilmiyoruz ama umarım toparlanacaklar.
  • fraise  (07.02.23 20:08:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.