[]

Evimize ne zaman dönelim? - Yer Antep

Tam yerleştik huzur icinde uyuyalim diyorduk ki sokakta bulduk kendimizi. 2dk boyunca besik gibi sallanmistik öldük dedik herhalde de neyse ki bizim bina yıkılmadı.

Durulunca araca indik baya bir orada bekledik. Sonra da akrabalarla buluşup köye gectik çünkü sürekli deprem oluyor hala.

Ne zaman dönmemiz gerektiğini kim aciklayacak?

Binamizin merdiven kolonlarında yatay ince catlaklar gördük riskli mi bilmiyoruz. Baska bir yerinde bir sey yoktu. Evde de catlak yoktu.

İs yerine ugradik o bina 3 yıllık büyük bir site olmasina ragmen orada daha fazla catlak vardı.

Tek merak ettigimiz kac güne ihtiyac var faydaki enerjinin atılması için bilen var mı?

30 gün riskli derseniz sehir değiştireceğiz. Gerci bazi yollar da kapali ama olsun.

Marketler fırınlar benzin istasyonları yagmalandi pek bir sey bulamiyoruz. Neyse ki 1 hafta yetecek kadar falan depoladik koye gelmeden.

Babam memlekete cagiriyor ama eşim annemi kardeslerimi birakip 2miz nereye gidelim diyor.

İş yeri orda durmayin ucaklar varmis istanbula gelin, ekibin birazi orada sivasa gidin falan diyor.

Ben uzaktan çalışıyordum calisamiyorum. Kac gun izin almaliyim bilmiyorum.

Babam 15 kisiyseniz 15 kisi gelin diyor ama 12 saat yol nasil gidilir bilmiyorum.

Eşim zaten borclar var belki 3 gün sonra durulur, çalışmaya baslamam lazim diyor buralarda durmasi daha iyi olurmus.

E benim de calismam lazim tek gitmem olmaz.. nasil yapayim bilemedim. Koyde internet var ama arada elektrik su gidiyor.

 
Binanın durumu için yetkili firmaları çağırıp test yaptırın. Belediyeler şu anda yetişemiyordur. Uygunluk raporu alınca geçersiniz. Bu sırada 1-2 hafta başka yerde olursunuz zaten.


  • nawar  (07.02.23 19:16:59) 
artcilarin bitmesi evlere donmeniz gerektigini gostermez, imkaniniz varsa bolgeden ayrilin, evinizin grcekte ne kadar hasar aldiginin incelenmesi gerek ve bu su anda yakin zamanda olabilecek bir sey degil...


  • hewit  (07.02.23 19:21:02) 
oguz,

eve mumkunse girmeyin, 6 ay geri donmeyecekmis gibi toparlanip biran once bolgeden ayrilin.

gecmis olsun, kolay gelsin..
  • cooperr  (07.02.23 19:35:32) 
şehir içine 6 ay düzgün elektrik ve 1 sene düzgün su gelmez, bunu hem ev hem de işyeri için düşünün işlerinizi böyle görebilecek misiniz kar zarar hesabı size kalmış, şehrin altyapısı da hasar görüyor ve düzeltilmesi uzun sürüyor

twitter.com

ev yıkılmasa da bu depremin en az 10 tane 4-5 şiddetinde artçısı olacak bir sene içinde, bunun korkusu da var, eviniz sağlam olsa da insan korkuyor
  • freebird5406_2  (07.02.23 19:39:47 ~ 08.02.23 12:57:12) 
allah yardımcınız olsun.
yaptığınız işe göre değişir tabi çalışma durumu.
ama en mantıklısı şu an eve girmemek. Allah korusun bir artçı deprem daha olabilir.
  • alt4y  (07.02.23 19:43:39) 
esin su ortamda ne is yapacak ki? borclar depremzedeler icin ertelenir diye dusunuyorum tabi bu daha cok temenni. yani odemeyince eve haciz getirecek halleri yok herhalde.


  • hot potato  (07.02.23 19:48:21) 
kirası ucuz, deprem riski olmayan şehirlere göç etmek mantıklı bence. karadeniz'de herhangi bir il olabilir.


  • kanasla intihar eden adam  (07.02.23 20:06:34) 
2-3 haftada toparlanabilecek bir sey degil bu. imkani zorlayin uzaklara gidin es dost akraba koyevi fark etmez.


  • turbo sadık  (07.02.23 20:28:38) 
Ahmet Ercan bu boyutlarda depremlerde artçılar 5-6 ay boyunca devam edebilir demişti. Biz 99 depeminde İstanbuldaydık ve 6 ay eve sadece hızlıca banyo yapıp çıkmak için gidik hep çadırdaydık. Kışın zor geçmişti ama neyseki şimdiki kadar soguk degildi. Sona sona girmeye başladık o zaman da 5.5likler oluyordu ara ara ama ilk zamanlardaki kadar sık degildi.

Kimse ne kadar surecegi konusunda net bilgi veremez ama Prof. Ercanın dedigi gibi 6 ay benze buyukluklerde olabiliyor. Ev saglam olsa da bazen yuzeye yakın vudugunda daha fazla hissediliyor, duvarda çatlaklar oluşabiliyor. Eger kalacak yeriniz varsa bu şekilde bi sure merkezden uzak kalmak iyi olabilir.
  • e mice  (07.02.23 22:02:51) 
Abi seni daha önce de biliyorum. Neden sürekli eşinin her dediğini sorgulamadan kabul ediyorsun. Eşin aşırı bencil. Sana bir şey olsa senin ailene nasıl hesap verecek, varsa yoksa kendi ailesi. Hep beraber ailesiyle gidin bir sureligine. Baban gayet mantıklı konuşmuş. Eşin nasıl hekim olmuş o da ilginç :( aldığı kararlar hiç mantıklı ve etik degil.


  • stejerners  (08.02.23 11:13:09 ~ 11:17:45) 
hocam sen hala ayrılmadın mı o hatundan?

valla berbat durum nedeniyle duyurulara cevap bile yazasım gelmiyor ama sizi görünce dayanamadım.

daha önce de yazmıştım, siz karınızın sözünden çıkamazsınız, boşuna buradan akıl arayıp canınızı sıkmayın. "ignorance is bliss" deyiminin karşılığı budur aslında.

ben hatırlamıyorum burada en az 3-4 konu danıştınız hiç birinde sizin dediğiniz oldu mu?

bu arada geçmiş olsun.
  • nuisance  (08.02.23 11:25:55) 
1999 depremini yaşamış biriyim. İlk ay çadırda geçer. Artçılar olmaya devam eder. Eve sadece tuvalet için girilir. Bu deprem bana göre 1999 depreminden de kötü. Bu sefer eşinizi dinlemeyin. Mümkün olduğunca o bölgeden uzaklaşın.


  • dissendium  (08.02.23 12:52:36) 
Aslında tehlike varsa, devam ediyorsa, binalar da güvensiz ise tabii ki uzaklaşmamız konusunda herkes hemfikir.

Ama hayatın normala dönme ihtimali kısa ise, aylık eşimin 40k kadar ödemesi gereken borç var. Amaan dursun deyip gidersek o borcu kim ödeyecek burada kalıp çalışılmaz ise?

"Ölseniz daha mı iyi yani?" tabii ki değil ama sürünmek de istemiyor insan. Sıfırı tükettik biz ne bilelim son zamanların en büyük depremini yiyeceğimizi :/
  • ananiyimioguz  (08.02.23 17:22:34) 
babanız haklı.
aylarca toparlanamayacak o şehirler, borcu harcı düşünecek zaman değil, her şeyin bir yolu bulunur.
orada şu anki durum sizi yanıltmasın, çok değil bir kaç gün sonra daha da kötü olacak alt yapı ve temel ihtiyaç ürünlerine ulaşım.
şehri terkedip, daha güvenli yerlere doğru yola çıkın.

geçmiş olsun.
  • jimjim  (08.02.23 18:43:14) 
bir şey daha ekleyelim; biraz olaylar durulunca diğer şehirlerde kiralık ev bulmak sorun olacak, o yüzden niyetiniz varsa elinizi çabuk tutun.


  • nuisance  (08.02.23 19:11:55) 
Bro eşin belli ki şoktan mantıklı düşünemiyor, bir kere olsun sorumluluk alsan nasıl olur?

İşyerin sana Sivas'a geç başka yere geç demiş, bir süre tek maddi kaynağınız senin işin olacak. Çözüm üretmediğini görürlerse şu andaki işini de kaybedersin, istediğin bu mu? Sürekli buraya sorarak hiçbir sonuç elde edemiyorsun, sorumluluk almadığın sürece sorup yine eşinin söyledikleriyle ilerlemeye devam edeceksin ve gördük ki çok isabetli kararlar veremiyor.
  • montreal  (09.02.23 13:10:01 ~ 13:12:59) 
hocam dedenize benzeyen bir insan haline gelip, annenize cok benzeyen bir kadinla evlenmissiniz. kolayliklar diliyorum. bence bu ailede en sansli kisi babanizmis, erkenden ayrilip kafayi dinlemis. esinizin borclarini bilemem de, o bolgede yarin obur gun dukkan acmak ve insanlardan hizmet karsiligi para istemek esiniz icin bir ruya sadece sanki.


  • kassiopeia  (09.02.23 13:46:21) 
Tesekkurler babamin yanina, memlekete geldik simdi. Yarımız Antep'te köyde kaldi gelmek istemediler. Köy nispeten daha guvenliymis.

İş konusu da hayirlisi artik evlere girebilirsiniz falan derlerse döneriz herhalde tüm para oraya yatırıldı.

@kassiopeia, dedeme hic benzemiyorum harcama konusunda dikkatliyim, ama diger konuda benim de suphelerim var :( hayirlisi artik.

Hayat cabuk normale doner ya o konuda kotumser dusunmuyorum. Zaten bizim oturdugumuz mahalle ve klinik actigimiz komsu mahallede hic yıkılan bina yok. Genel olarak Antep de az hasar gördü.

Sadece hem ülke olarak hem de illaki ki herkesin bir tanidigi kaybedildi, travmatik bir olay yaşadık. Etkisi surebilir ama hayatin normala donmesini etkilemez diye düşünüyorum.

Aksi gibi işler de çok iyiydi yani actigimiz andan itibaren. 6 ay bisey beklemeyin demislerdi, 2 aya anca kurarsiniz demislerdi. Biz 25 günde kurduk, musteriler de vardı baya.

Şu olay hic olacak sey miydi.. şans
  • ananiyimioguz  (10.02.23 00:01:50) 
dedeniz anlattiklarinizdan bir 'people pleaser' gibi geldi bana, insanlari memnun etmeye calisarak sevilme ihtiyacini gidermek isteyen, kendini bu sekilde degerli hisseden, bu nedenle insanlara belki hayir diyemeyen, sinir koyamayan, belki etrafinda tutmak icin farkli seyler deneyen biri olabilir mi objektif bakinca? paraya odaklanmayin. kendinizde buna benzer huylar goruyor musunuz? kendi ihtiyaclarinin farkinda olmamak, ya da vazgecmek, kendi ihtiyaclarini ikinci plana atip digerlerine evet demek, sinir koyamamak vs. vs.?

anneanneniz ve anneniz belki bu nedenle belki baska yasantilarla erkeklere guvenmeyen, erkeklerin is bilmez oldugunu dusunen, saglikli bagimsiz belki, ayrica kontrol etme ihtiyaci yuksek, kendini koruma ihtiyaci yuksek gibi sanki. ben bilemem tabii ki, sizi hic tanimiyorum, en dogrusunu siz bilirsiniz. sevgiler.
  • kassiopeia  (10.02.23 01:46:24) 
Evet o açıdan bakınca vardı üniversitenin ilk yıllarına kadar. Fakat sonra uzaklaştım baya. Hala bazı karar ve davranışlarımda izleri gözüküyor olabilir keskin değişimler yapmak zor oluyor.

Ama burada biraz şey zannedildi, sanki bir şey masaya yatırılıyor, sonra ben diyorum ki tamam karıcım senin dediğin olsun.

Sizin "hayır şöyle yapmalıydın sürekli manipüle ediliyorsun" dediğiniz şeyi de uzun uzadıya konuşuyoruz. Onun ucu bir yere çıkmıyor. Çözemiyoruz sıkıntıyı. Yani denklemde elimizde olanlarla çözemiyoruz. Siz olsaydınız erkek tarafı olarak veya bireysel olarak çözerdiniz belki. Veya çift olarak. Fakat bizim durumumuzda olmuyor.

Olmayınca diğer seçenek hanımın dediği oluyor. Son durumda da başta nereye gideceğiz her şey burada demesine rağmen oturup konuşunca ikna oldu yani ben nasıl çalışacağım doğru düzgün sabit bir yer bulamazsam?

O yüzden bazı şeylerin tam anlaşılmadığını, içeriden bakılmayınca dışarıdan nasıl gözüktüğünü çok iyi anlıyorum ama haksızlık edildiğini düşünüyorum.

Çünkü eşim mantıklı bir yol sunulduğu zaman "aa yok bunu ben demedim o yüzden hayır kabul etmiyorum" gibi saçmalamıyor yani. Yanlışları vardır, bazı zamanlarda farklı davranabilirdi evet, ama bu onu mantıksız yapmaz.

Bazı zamanlarda kendi yolumuzu çizmek durumunda kaldık, yolu çizmek kısmında evet zorunda kaldığım oldu ama yolda beni hiç bir zaman zorunda hissettirmedi maddi manevi destek oluyor. Ama gidilen yere bakılınca da hep o yönlendiriyormuş gibi gözükmesi veya kukla gibi durmam normal sanırım dışarıdan bakılınca.

Başka ilişki yaşamasam, diğer ilişkilerimdeki dinamiklerimi bilmesem tam anlamıyla hak verebilirdim fakat şu anki durumlar bazı bu tarz sonuçları getiriyor, şu an bazı şeyleri ben yönlendiremiyorum. Sevgililiklerde evet yapabiliyordum öncesinde. Ama evlilik ve sonrası ciddi konulara hazır değildim. Öyle olunca ister istemez güçsüz konuma düştüğüm yerler çok oluyor.
  • ananiyimioguz  (10.02.23 10:31:05 ~ 12:19:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.