[]

Ahbap Derneği nasıl bu kadar güven topladı?

Merak ediyorum, herkes oraya yardım ediyor? Bahsi geçen miktarlar da çok yüksek. Ahbap derneğinin bu kadar büyük desteği karşılayacak ve kullanacak bir altyapısı var mı? Nasıl insanların gözünde tarıtşılmasız en güvenilir dernek haline geldiler? Artık ülkede her şeye şüpheyle yaklaşmak gerektiğinden sorma ihtiyacı duydum.




 
öncesinde yaptıkları... cevap bu kadar...


  • chetinn  (07.02.23 18:14:02) 
Linç ve küfür yiyeceğimi bile bile yazıyorum, başındaki kişinin nasıl biri olduğunu birinci dereceden gözlemlemiştim. Bu yüzden bana samimi gelmiyor. Yine de somut şeyler görüyoruz, bu hiç yoktan iyi. Açıkcası bu ülkede samimi tek bir yapı bulmak mümkün gelmiyor. Elimizdekiyle yetiniyoruz.


  • ruhen hastayim ben  (07.02.23 18:22:03 ~ 18:23:05) 
Gecmiste suphelerim vardı ama su ortamda calisan yardim eden onlar var. Oncesinde belediyelere baktım para degil esya topluyorlardi onlar, ahbap'a bastim bagisi.


  • aguen  (07.02.23 19:53:53) 
Diğer yardım kurumlarına olan güvensizlik bu oluşumu tepeye çıkardı


  • olaylar olaylar  (07.02.23 20:20:33) 
@ruhen hastayım üzerine ben de yazmak istiyorum, benim de insanlara sosyal medya üzerinden yardımcı olan bi arkadaşımla işbirliği yapmıştı ahbap, arkadaşım oradaki usulsüzlükleri gördüğü için ortaklığı kesmişti onlarla seneler önce. Evet belki yardım yapıyorlar somut olarak ama ben de emin olamıyorum ne kadarını kendi ceplerine alıyorlar. Belki de oradaki avukat diyor ki, ben bu ay bu işle uğraştım ettim, maaşımı 300 bin tl olarak tayin ediyorum. Ne diyeceksin? İtiraz mı edeceksin? Edemezsin, sonuçta kurum onların ve istediklerini belirlerler dite düşünüyorum :) Şeffaflık mı isteyeceksin, neye dayanarak? Benim da kafam karışıkmış :)


  • damba  (07.02.23 20:29:01) 
Toplanan her bir kuruşu takibe açtılar. Muhtemelen harcamaları da belgeleyecekler. Zaten yazmışsınız %100 güvenilir değil "en güvenilir".

Hele alternatifler AFAD ve Kızılay'a bakınca...
  • lancelot du lac  (07.02.23 21:22:54) 
bir parti örgütlenmesinden daha iyiler çünkü.
çünkü amaçları yardım. din, dil, ırk, parti gözetmeksiniz, her koşulda yardım.
ayrıca bu ülkenin yöneticilerine güven yok.
  • ankarakecisi  (07.02.23 22:09:40) 
işin içine insan giriyorsa ne kadar gvenilir olabilir ki
bu tip ahlaksız insanlar daha azdır diğer organizasyonlardan

haluk levent cebe atacak biri değil
çoğu işlemi birebir takip ediyor büyük ihitmal
mal tedariğin rekabetçliği açısından olmasa bile kime ne gideceği kontrol altındadır

gerçek gönüllü sayısı fazla, para için yapmıyor bu işi, dolayısıyla kendilerine almak yerine kendileri fazldan vermeyi tercih ediyor

tabi yapı büyüdükçe kontrol zorlaşacak
  • bir soru sorcam  (07.02.23 22:40:41) 
Somut sonuçlar göstererek. Haliyle halka daha şeffaf geliyor. Fanatikler hariç herkes malum partinin teması sonucu devlet kurumlarının nasıl yozlaştığını yine aynı şekilde somut sonuçlar ile görülüyor. Ahbap'ta da sonuçta insanlar var, insanların olduğu hiçbir yere/şeye gözüm kapalı güvenmem. Kızılay'a yapılan yardımın %10'u ihtiyaç sahiplerine gidiyorsa, Ahbap'ta belki %60'ı gidiyordur ve bu insanlara yetiyor sanırım.


  • nawar  (07.02.23 23:16:23) 
Türkiye'de işin içinde para varsa kimseye güvenmem ama devlet kanallarına daha çok güvenmem, o nedenle bi tık kime daha fazla güveniyorsam ona yöneliyorum o da şu an için Ahbap, başka bir seçenek yok bu yardımı birine yapacağız işte.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (07.02.23 23:21:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.