[]

Wise nasil oluyor

Arkadaslar arastirabilecegimin farkindayim moralim cok bozuk o yuzden izah edebilirseniz sevinirim.
Yurtdisindan depremden zarar goren birkac akraba ve tanidiga para yollamak istiyorum. Bunu wise’la mi yapayim? Onlarin hangi bilgilerine ihtiyac var parayi alabilmeleri icin? Wise parayi banka hesaplarina mi geciriyor yoksa eskiden western union gibi postane tarzi bir yere gidip nakit mi almalari lazim? Su an deprem bolgesinden ayrilmaya calisiyorlar.



 
>> Bunu wise’la mi yapayim?
- Wise para transfer masraflarini azaltmak icin iyi bir yol

>> Onlarin hangi bilgilerine ihtiyac var parayi alabilmeleri icin?
- Turk lirasi hesaplarinin IBAN'i ve ad soyad bilgileri yeterliydi en son. Gonderme ekranina girdiginizde cikar eksik bir sey varsa

>> Wise parayi banka hesaplarina mi geciriyor yoksa eskiden western union gibi postane tarzi bir yere gidip nakit mi almalari lazim?
- Banka hesaplarina geciyor. Siz doviz olarak Wise'a gonderiyorsunuz, Wise bunu TL'ye cevirip alicinin banka hesabina gonderiyor
  • sertac akin  (07.02.23 18:15:04) 
Wise'den para alıp para yolluyorum. Komisyon oldukça az. Sertaç akın açıklamış. Direkt Türkiyedeki TR hesaplarına geçiyor. Döviz hesabı açmalarına gerek yok.


  • Kahvedesu  (07.02.23 18:18:39) 
Wise'ın bütün dünyada farklı döviz birimlerinde hesapları var. Siz diyorsunuz ki İngiltere'den Türkiye'ye para yollayacağım. GBP yollayıp hesaba TRY geçmesini istiyorum. Wise da İngiltere'deki GBP hesabına para gönderiyorsunuz/kart ile ödeme yapıyorsunuz. Sistem de onun karşılığını Türkiye'deki TR hesabıyla istediğiniz hesaba para aktararak tamamlıyor. Böylece swift yapmamış oluyorsunuz ve swift ücretinden kurtuluyorsunuz. Ha derseniz ki Wise'a Türkiye'deki GBP hesabına yollasın o zaman Türkiye'nin yerel para birimi GBP olmadığı için swift devreye giriyor yine işlem ücreti ödüyorsunuz. O yüzden Gönderen ve alan ülkelerin yerel para birimini kullanmak gerekiyor.


  • argent dawn  (07.02.23 18:28:38) 
tesekkurler. refere kampanyasindan faydalanip komisyonsuz yolladim wise'la ilk transferi.


  • hot potato  (07.02.23 20:52:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.