[]

Depremde yıkılan evlere sigorta ödeme yapıyor mu?

Zorunlu deprem sigortası gibi bir şey vardı. Şimdi yıkılan binalardaki insanlara ödeme yapılacak mı yoksa tamamen kaybettiler mi mülklerini?




 
dask yapılma oranı %50-55 civarıydı en son ülke genelinde. 20 milyon civarı hane vardı en son, 10 milyon civarı evin dask poliçesi var diyebiliriz. doğal afet olduğu için devlet bir miktar ödeme yapacaktır. dask ve konut sigortası sahipleri sigorta şirketlerinden de para alacaklar.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (07.02.23 17:47:20) 
dask 1.5 milyonluk eve 165000 tl falan ödeme yapıyor. teminatları çok küçük.
dask normalde zorunlu ama yaptırmamıştır çoğu.

  • jelly bear  (07.02.23 17:50:14) 
DASK, yani doğal afet sigortası evinizin büyüklüğü, imalat şekli ile vs alakalı belirli bir fiyat ve prim belirler.

Bu genelde de o evi tekrar imal edecek miktar gibidir, net olmasa da.

Mesela merak edip mailimde hızlıca bir arama yaptım ve 2020 yılına ait bir dask buldum, sigorta bedeli 85.000 tl demiş. O binada 8 daire var 680.000 lira yapar aşağı yukarı.

Yani Allah korusun o bina yıkılsa, ödenecek parayla bina tekrar yapılabilir (2020 imalat fiyatlrıyla, güncel bir dask bulamadım)

Edit: Dask hasar ödemesi yaparken sizin evin piyasa bedelini ödemez, yani araba kaskosu gibi düşünmeyin. Evi tekrar imal edecek yaklaşık parayı öder.

Evin konumu, arsa değeri vb etmenler daskın konusu değil.
  • John Bloor  (07.02.23 17:51:50 ~ 17:53:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.