[]

Türkiye'deki bütün helikopterler afet bölgesine gidemez mi?

sivil, askeri, yangın söndürme, şahıslara ait... hangisi olursa. ülkedeki tüm helikopterler... içi mümkün olduğunca doldurulup oraya gönderiliyor mu? düz alanlara da iniş yapabilir, üstelik hızlı. kara yolunu da meşgul etmez. hatta bazıları iş makinelerini de taşıyabilir hızlı şekilde.

zaten yapılıyor mu ya da birilerinin aklına geliyor mu? önünde engel var mı? uygulanabilirliği var mı?


 
bölgede benzin bulunmuyor. helikopter de içer bu mereti. iş makinesini taşımak için karayolu daha verimli.


  • sert siyah krom  (07.02.23 14:59:43) 
skorsky'ler sadece 590km menzile sahipler daha fazla uçamazlar. aşağı yukarı 2 saat havada kalabiliyorlar yani. çevre illere ve ilçelere yardım ve ekipmanlar yığılabilirse sadece onları çok hızlı ve pratik merkeze getirme de işe yararlar.


  • avatar is back  (07.02.23 15:05:36) 
Burnunun dibinde İskenderun limanı var ama oraya neden deniz yoluyla yardım gitmiyor diye sorsan abi limanda yangın var derler. Yani amacın yardım götürmek olsa götürürsün her şekilde.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (07.02.23 15:14:40) 
bölgede benzin yok ve yollar kullanılamaz durumda olduğu için benzin tankerleri benzin takviyesi yapamıyor. böyle bir ortamda helikopteri kullanamazsınız.
olması gereken denizden limana tüm yardım ve benzin tankerlerini göndermek ama nedense bu yapılmıyor. limanda ciddi hasar görmüş, belki gemi yanaşamıyor bilmiyorum.

  • aslindasorunumpsikolojik  (07.02.23 22:49:50) 
Bolgede benzin olmaması ne alaka, helikopter kalktigo noktada alacak benzini.

590km de az buz bir menzil değil, tr nin bircok noktasına ulaşabilirsin 590km menzil ile.
Karayolu gibi düşünmeyin.
  • stavro  (07.02.23 23:13:16) 
Yani bilgisayar oyunu gibi olsa bile o hava trafiğinin operasyonunu kimse yönetemez. Ayrıca helikopterler her hava koşulunda, günün her saati, her miktar yük ile, her yere uçurabildiğiniz araçlar değil. Hele deprem bölgesinde kış ortasında dediğin anda 3/4'ünü zaten uçuramazsın o helikopterlerin. Kalanları yeterli yetkili personelin olması durumunda kullanılabilir elbette. Çok büyük ihtimalle bu, alternatiflere göre aşırı pahalı bir yöntem olacağı için yapılmıyor tabii ki. Gerçi hava koşulları da uygunsa belirli bir seviyeye kadar yapılıyordur muhtemelen.


  • nawar  (07.02.23 23:28:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.