[]

milli savunma bakanı(ve yardımcıları) genelkurmayı başkanı'nın amiri midir?

selam,

lütfen siyasete çekmeyelim. teknik bir soru soruyorum.

- milli savunma bakanı hukuken genelkurmay başkanının amiri midir?
- milli savunma bakan yardımcıları hukuken genelkurmay başkanının amiri midir?

teşekkürler.

 
"Genelkurmay Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 117. Maddesi gereğince Türk Silahlı Kuvvetlerinin komutanı olarak Cumhurbaşkanı tarafından atanır ve savaş zamanında Başkomutanlık görevlerini Cumhurbaşkanlığı namına yerine getirir. Görevlerinden dolayı Millî Savunma Bakanlığına karşı sorumludur."


  • Kaleci Saçlı Forvet  (06.02.23 13:05:35 ~ 13:09:56) 
teşekkürler @roberto baggio

ama asıl yardımcısını merak ediyorum. hadi hulusi askerdi. yardımcılarının alakası yok.
  • fatihkkk  (06.02.23 13:07:52) 
Abi fark etmez askerlik durumu, mühim değil yani yarın Hulusi gider asker olmayan biri atanır o da emir verir, hiyerarşi olarak savunma bakanlığı genelkurmayın üstünde, savunma bakanı yardımcısı gerekli durumlarda genelkurmaya emir vs verir.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (06.02.23 13:12:19 ~ 13:14:16) 
gerçi hıyarlık da bende. hukuk varmış gibi hukuki durumu soruyorum. asdgahjskda. merak işte.


  • fatihkkk  (06.02.23 13:13:44) 
hukuki yönünü tam bilmem ama genel kurmayın siyasetle bir alakası olmaması gerekir. Genel Kurmay siyasetten emir almaz almamalı ama alıyor.


  • mikahakkinen  (06.02.23 13:42:21) 
Askerliğim yaptığım birliğin tabur komutanı resmi bayramda ilçe kaymakamına selam durmuştu. Tam anlamlarını bilmemekle birlikte mülki amir idari amir diye bir ayrimdan bahsedilmisti (ben personel birim amiri subaya sordum sasirdigim için). Ondan da aklımda kalan birliğin iç işlerine karışamaz ama birlik sorumluluğu dışı işlerde ve protokolde üstü oluyormuş.

Muhtemelen MSB ve genelkurmay arasında da bu tür bir ilişki vardır.
  • encokbenisevinnolur  (06.02.23 14:28:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.