[]

ses kartı tv ile kullanımı

merhaba,

usb ile bilgisayara bağlayıp kullanabildiğimz ses kartlarını, usb girişi ile tv'ye bağlanıp kullanabilir miyiz? m-audio bx5 çifti ile kullanacağım. temel amacım tüm cihazları tv [hdmi ile ps4, bilgisayar ve googletv] üzerinden ses kartına ve oradan hoparlörlere aktarmak.

usb değil de 3.5" jack girişinden çevirebildiğim herhangi bir stereo inputu olsa da olur.

mesela şu: www.hepsiburada.com
ya da bu: www.amazon.com.tr

ses kartı önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. maks bütçem iki bin lira civarında.

 
Sorunuza cevap değil ama, böyle bir kullanım için anfi almanız daha mantıklı değil mi?


  • John Bloor  (06.02.23 13:34:09) 
Tv'niz usb üzerinden ses aktarımı (%99.9) ihtimalle yapamaz o usb girişinin öyle bi host özelliği olacağını düşünmüyorum. Gerçi android tv'lerde durum nedir class compliant kartlar androidde çok performanslı olmasa da çalışıyordu.

Fakat kullanım senaryonuz açık değil, tv usb boşverin her şeyi analog bağlayacak bi amfi alın bence.

Başka bi senaryo ses kartının standalone çalışma özelliği varsa herhangi bi hosta bağlamadan amfi/mikser niyetine kullanma ihtimaliniz de var da sırf bu iş için bunu almak çok mantıksız volume ayarı dahi yapamayacaksını (gain ayarı volume ayarı değildir)
  • hedep  (06.02.23 15:55:06) 
Amfi almak daha mantikli. Bu civarda hangi amfiyi alacagiz ki? :(


  • ahmet oturum cerezi  (08.02.23 22:47:21) 
Tam kurmaya çalıştığınız setup'u yazmazsanız bi çözüm çıkmaz.

Dijital, analog, usb çok karışık bir şey düşünmüşsünüz azcık.

Ps4 hdmi üzerinden, bilgisayar analog?, google tv? bunların hepsi farklı kaynaklar.

Amfi alacaksanız analog audio ile çözmeniz lazım mevzuyu. Bilgisayarınız da tv'ye bağlı ise ( tv'nizin line out çıkışı varsa tv'niz hdmi'dan gelen dijital audio'yu analoğa çeviriyor olacağından) tv'nin line out'undan direkt olarak hoparlörlere girebilirsiniz amfiye ihtiyacınız yok zaten aktif hoparlörler.

Farklı farklı kaynakları bağlamak istiyorsanız da kaç tane input lazımsa o kadar girişi olan eski bir deck amfi (birbiri arasında switch edebileceğiniz) ya da bir analog audio switcher ve orta kalite tek inputlu bir amfi (fosi audio mesela fena değil) işinizi görecektir.
  • hedep  (09.02.23 16:52:06 ~ 10.02.23 02:01:40) 
@hedep, kafam biraz karışıktı yazarken. şimdi okuyunca anlıyorum, çok karışık olmuş.

Kullandığım monitörler M-Aduio BX5 D3 (XLR ve TRS input var üzerinde)

Birinci senaryoda TV'ye bağlı çalışacak olan cihazlar;
PS4
Google TV
Bilgisayar

Bu üçünün de ortak bağlantı yöntemi hdmi. Bu yüzden aslında ayrı ayrı kaynaklar olarak değil de, TV'yi tek kaynak olarak düşünmüştüm. TV üzerinden ben hangi hdmi kaynağını seçersem o kaynağın sesi aktif olacak ve böylece ses kartı ile mesele çözülür diye bi fikirdi benimki. Bu fikrin kötü yanı TV'nin bir şekilde sürekli açık kalması gerekiyor, ya da rest-mode olan bir TV edinip ekranı açmadan ses için kullanmak gerekiyor vs çok saçma sapan detaylar.

Amfi kullanalım dersek, bu sefer 4 ayrı kaynak olmuş olacak elimde. Bunları bir amfiye hangi konfigurasyonla nasıl bağlayabilirim bilmiyorum.

1- TV (Standart outputlar var diye düşünebiliriz, henüz almadım)
2- PS4 (HDMi ile TV'ye bağlı, harici ses çıkışı yok)
3- Google TV (HDMi ile TV'ye bağlı, harici ses çıkışı var mı bilmiyorum)
4- Bilgisayar (HDMi ile TV'ye bağlı, 3.5mm jack çıkışı var)

Aslında Marantz'ın sevdiğim ve daha önce kullandığım bir amfisi vardı tam bu işlik, 30K olmuş fiyatı. :(
  • ahmet oturum cerezi  (10.02.23 11:33:25) 
Hdmi'ı audio kaynak olarak alabilen amfiler var ama tam dediğiniz gibi fiyatları saçma derecede korkunç.

Üstte yazdığım en makul çözüm bence, her şey hdmi ile tv'ye bağlı olduğuna göre tv'yi de henüz almadığınıza göre tv'nizi üzerinde 3,5mm (yahut rca allah ne verdiyse bi analog çıkış) audio çıkış olan model seçerseniz tv üzerinden hangi inputu seçerseniz seçin direkt olarak 3,5 mm to ts Y kablo ile kabinlere girebilirsiniz amfi mamfi input selector hiçbişeye de gerek kalmaz zira kabinleriniz zaten aktif line seviyesi sinyal çalabiliyor.

Bunun üzerine çok çok basit pasif switch bir line selector alırsanız buna hem tv analog audio hem pc analog audio bağlayıp switch ile ikisi arasında git gel yapabilirsiniz kabinlere yönlendirmek için. Bu şekilde pc açık tv kapalı şekilde de audio yönlendirmesi yapabilirsiniz.

(line selector bulamazsanız yapması çok çok basit ötesi bişey 2 3,5(1/8) jack input 2 ts(1/4) output araya da bi tane double throw switch. Proje kutusuna lehimlemesi 15 dk sürmez eliniz havya tutuyorsa ya da bilen bi arkadaşınız varsa kendiniz de yapabilirsiniz)
  • hedep  (10.02.23 21:37:13 ~ 21:38:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.