[]

deprem bölgesine yardıma gitmemiz mümkün mü?

yok mu böyle kurumlar falan yardım etmek isteyenleri götürsün?




 
gitmemek daha iyi olabilir hocam. iyi niyetli oldugunuza eminim ama herhangi bir eğitimi olmayanların sivil şekilde bölgeye akın etmesi çalışmalara engel olabilir diyenler de var. kızılay'a gidip kan verebilirsiniz, battaniye mont kuru gıda verebilirsiniz imkanınız varsa diyorlar.


  • fatihkkk  (06.02.23 11:17:34) 
AFAD gönüllüsü olabilirsiniz, ancak önceden eğitim almak gerekiyor. AKUT eskiden dağcılardan üye alırdı.

Eğitimsiz olarak giderseniz, yarardan çok zararınız olabilir. Kalacak yer bile bulamazsınız vs.

Malzeme ihtiyacı çoktur.
Malzeme yardımı yapın.
  • alfired  (06.02.23 11:23:55) 
bu şekilde gidilmemesi daha iyi.
gidenler örgütlü, planlı, koordineli şekilde giden kurum/partiler. belediyeler mesela şimdiden destek toplamaya başladı. onlara birkaç parça giysi, battaniye hatta ped falan götürmek çok daha faydalı olur dışarıdan.

  • patronaj1  (06.02.23 11:24:20) 
alfired +1

gonullu.afad.gov.tr
  • 2027  (06.02.23 11:28:06) 
Osmanlı'da yangına itfaiye ekiplerinin dışında müdahale ve yardım edilmesi yasakmış. Yardım deyip yağma olayları oluyormuş.

Gölcük depreminde de görüldü yardım deyip yağma olayları.

Yabancılar yaklaştırılmaz. Gönüllü kuruluşlara katılmak için de önceden eğitim istenebilir ama yine de belediyelerin ve yardım kuruluşlarının internet sitelerini takip etmek lazım.
  • Mirket  (06.02.23 11:35:42) 
Ben de ilk anda gitmemek için zor tuttum kendimi ama yukarıdaki arkadaşlar haklı. Ahbap üzerinden yardım vb yaparak içimi soğutmaya çalışıyorum. Yarın da ihtiyaç malzemesi vb toplayacağım sanırım. Muhtarlıklara bırakılıyormuş.

Bu hava şartlarında malzeme yardımı çok çok önemli.
  • msb  (06.02.23 11:58:31) 
Iyi niyetli oldugunuza eminim ama depremden once neredeydiniz hocam.
Sivil toplum kuruluslari basbas gonullu ariyordu, bedava egitim veriyordu Bir cok dernek var calisan insanlarin takvimine uygun sekilde uye alan ve egitim veren. Bunlardan egitim almaniz gerekirdi.

Suanda yapabileceginiz tek sey maddi yardim.
  • zimbirik  (06.02.23 12:00:22) 
Her belediyenin (ilçeler dahil) arama kurtarma ekipleri ve yardım toplama merkezleri var (ısıtıcı, battaniye vs).

Bulunduğunuz ilçedeki yardım toplama merkezine malzeme temin edebilirsiniz. İşyerinizdeki atkadaşlarınızla birlikte toplu yardım da olabilir. Yakın çevrenizle iletişime geçin.

Korkarım bu deprem, göründüğünden daha büyük.
  • alfired  (06.02.23 12:02:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.