[]

Şeker yüklemesi nedir?

merhabalar

bundan iki ay önce şeker hastası olabileceğim şüphesiyle dahiliyeye gittim. kan verdirdi 150 civarı çıktı. yüksek dedi ama son üç aylık kanım normalmiş. beni endoktrine sevk ettiler. orası da kan istedi verdim. bu sefer 163 çıktı. kadın da buna yüksek ama son üç aylık kan normal olduğu için ilginç dedi ve bana şeker yüklemesi yapılacağını söyledi.

bana bir tane kutu kola şeklinde glikoz aldırdılar. yarın aç karnına laboratuara gideceğim. orada şeker yüklemesi yapılacakmış 2 saat sürecekmiş. bu işlem tam olarak ne oluyor? bana glikoz mu içirecekler neden aldırdılar bunu sizce?

 
işte adı üstünde size şeker yükleyip vücudunuzun nasıl metabolize ettiğini ölçecekler.


  • kobretti  (05.02.23 23:31:33) 
Sana bir sıvı içinde 50 gram glikoz verecekler, 50 gram glikozun 1-2 saat içinde sana ne yapacağına bakacaklar, kan şeker düzeyin belirlenen referans aralığındaysa sorun olmayacak referans aralığının üstünde çıkarsa sıkıntı var diyecekler. Misal referans aralığının üstündeyse yeterli insülin salgılamıyorsun anlamına gelebilir hamileysen, çünkü normalde tip1 diyabet olmasan bile hamilelikte vücut sapıtıyor pankreas yeterli insülin salgılayamıyor, buna gestasyonel diyabet diyorlar. Bunun dışında biraz dombiliysen insülin direnci de çıkabiliyor. Onda da insülin üretmekte sorunun olmuyor ama hücreler şekere kapalı olduğu için içeri sokamıyorsun kan şeker düzeyin o süre içinde yine yüksek çıkabiliyor.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (05.02.23 23:57:45) 
Okuyunca bile tiksindim, midem bulandı. İğrenç bir tadı var, iğrenç derken aşırı tatlı.

Aç karnına sizden kan alacaklar, damar yolunu açık bırakacaklar. 1 saat sonra 2 saat sonra (belki 3 saat sonra da) tekrar kan alıp değerlere bakacaklar.

Eğer prediyabet ihtimaliniz varsa, insülin direncinde sıkıntı yaşıyorsanız, bu yükleme sonrası 1-2 gün vücudunuz büyük sıkıntı çekebilir.
  • John Bloor  (06.02.23 10:45:25) 
Korkmayın hocam, verecekleri glikozun kalori değeri 2 simit etmez. Tadı da bildiğim kadarıyla uygun aromalarla daha cazip hale geliyor. Bu testte 200'ü görüp görmeyeceklerini merak ediyorlar. Aç karnına, dinlenmiş olarak sigara içmeden gidin. Testin başlangıç-bitişi 2 saat. Yanınızda ufak pet şişede su da götürün. Uygulatanın talimatlarına kulak verin.
Organik nedenli sıkıntı çekme ihtimaliniz sıfıra çok yakın, olsa olsa psikolojik olur.

  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (06.02.23 19:39:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.