[]

Gitar sesini azaltmak

Herkese merhaba,
Yakin bir zamanda gitar calmayi ogrenmeye baslayacagim ve evde de pratik yapmam gerekecek. Apartmanin ses yalitimi cok kotu ve gicik bir yan komsumuz var aksama kadar evdekilere bagirip bas bas sesi gelen ama biz gurultu yaparsakk duvara vuran. Normal bir klasik gitari apartmandakileri rahatsiz etmeden nasil kullanabilirim? Elektro klasik gitar alip kulaklik takmak mi en mantiklisi ama bu da cok pahali olacak benim icin. Mutfak tarafinda kapali minik bi balkonumuz var orda calissam daha mi iyi olur bilemedim. Tavsiyelerinize cok ihtiyacim var, simdiden tesekkurler.



 
gitarın ses çukuruna takılan susturucular var ama dolar yüzünden onların da fiyatı artmıştır normalde ucuz şeyler

ben de aynı durumda gitar öğrendim ve sağ el tekniğim gitarın tellerine istediğim gibi vuramadığım için geride kaldı

şimdi uygun ortamda bile kolumu istemsizce kasıyorum yüksek ses çıkmasın diye elimi frenliyorum kötü oldu

şöyle bir havlu ile çözüm bulabilirsin
youtu.be

ya da gitarın alt eşiğine yakın yerde tellerin altına bir sünger yerleştirebilirsin videosunu bulursam eklerim


edit:
süngerli susturucu
youtube.com

fakat dediğim gibi bunlar çalma tekniğini etkiliyor

sen şuraya sıkıştıracaksın süngeri, bulaşık süngerinden kesebilirsin, telleri ne çok sustursun ne de kayıp düşsün o yüzden kalınlığını senin ayarlaman gerek keserek
www.foroflamenco.com
  • freebird5406_2  (05.02.23 21:54:31 ~ 22:15:43) 
aynı komşu bizde de var. evi süpürttürmüyor deli. ben de savaş açtım kendisine. bütün gün müzik dinliyorum. o yüzden demem o ki ne istiyorsanız yapın. yatak odası gibi yerlerden uzak durun yeterli.


  • argent dawn  (05.02.23 22:12:28) 
Naparsanız yapın (o derece düşük sesten dahi sıkıntı çıkacaksa) elektrik gitar kadar etkili bir çözüm olmayacaktır. Cam yünü, akustik sünger vs falan balkonu yalıtın iyi kötü desek yine basit bir başlangıç gitarı ve kulaklıkla kullanabileceğiniz bir ufak dijital amfi parasına denk gelecek.

Varsa çevrenizde tanıdık yoksa buraya yanıt yazanlar yardımıyla makul bir ikinci el washburn, ibanez, square vs gitar ve minik ses alacağınız bir kulaklık çözümü bakmanızı tavsiye ederim.

Not: Elektro klasikler sessiz değildir aslında jack çıkışı olan normal akustik nylon gitarlardır. Silent nylon gitarlar sessizdir ki nadir ve saçma pahalıdır. Elektro gitar problemi çözer sizin.
  • hedep  (05.02.23 23:21:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.