[]

menüsküs ameliyatını önerir misiniz?

doktor bir dizimde 3. derece yırtık tespit etti yaşım 43
şimdi ameliyat olursam ve menüsküsü dikemezlerse 5 10 seneye kireçlenme
ameliyat olmazsan da menüsküs tamamen yırtılabilir ve yine erken kireçlenme olur gibi bir şey söyledi. boyum 187 kilom 98.
sanırım iki senedir gün aşırı koşu bandı kullandım. altına ne kadar yaylanabileceği şeyler koymuş olsam ve düzgün ayakkabıyla yapsam da sanırım süreci hızlandırdım.

ne önerirsiniz? bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiye almak isterim. konum izmir.

 
bunun için çok fazla alternatif tedavi var, bence ameliyattan önce onları deneyin.
düzenli glucosamine complex (glukozamin-kandoitin-kolajen2 peptit- msm) kullanımıyla, dize ozon uygulaması, işini bilen bir fizyoterapistle uygulanan diz egzersizleri ve masaj gibi şeyler çok ciddi iyileşme sağlayıp en azından kireçlenmenin önüne geçiyor.

benim de sol dizim gençliğimden beri spor nedeniyle sakattır.
geçenlerde yine kürek çekerken ters bir hareketten dolayı çok ciddi sorun yaşadım, günlerce üstüne basamadım, durduğu yerde ağrıdan kıvrandırdı.
sadece glucosamine'le bir haftada düzeldi.
doktora gidersem bana da ameliyat diyecek, başka diyecek bir şey veya bir çözüm yok çünkü.

üstüne biraz da kilo verip koşu bandını bırakıp dizi zorlamayan egzersizlere yönelirseniz bence idare edersiniz.

en azından birkaç yıl kurtarırsınız ameliyatsız veya en kötü ihtimalle kireçlenmenin önüne geçersiniz.

geçmiş olsun.

not: ben ocean glucosamine complex kullanıyorum bu arada.
hepsinin içeriği aşağı yukarı aynı ama gnc ve solgar fiyatları aşırı uçtu son dönemde.
incelersiniz ama ocean veya o tarz daha uygun markalarınki de gayet iş görüyor.
  • blatta hiberna  (05.02.23 19:58:32 ~ 21:20:29) 
20 yaşında bir ters hareket sonrası bir ay topal gezip hastaneye gittim. 'Yarın gel, ameliyat edelim.' dediler. Gitmedim. Bileğe kum torbası bağlayıp bir seri hareket var. Onları yaptım deli gibi. Sürekli çim pistte koştum. Kaslar kuvvetlendikçe ekleme binen yük azalıyor. Zamanla iyileşti.
Yıllar sonra bacak kasları için salonda kimsenin yüzüne bakmadığı saçma sapan bir alete fazla abanınca nüksetti.
Düz yolda sorun yok ama basamak çıkamıyordum. 3 ay süreyle şu arkadaştan kullandım.
www.trendyol.com
Dizlere hiç dokunmadan iç dış bacak kasları (hareketin adını hatırlayamadım :) ) derken minik ağırlıklarla leg extension, leg curl falan derken tekrar squad, leg press basacak duruma geldik. Şu an bir sorunum yok, ama eminim sporu bırakıp kasları zayıflatırsam yine bağıracak buradayım diye.

Bu arada hiç böyle uğraşmayıp laparoskopi ameliyatıyla bir günde olayı çözen arkadaşım da oldu.

Karar senin.

Not: Leg abduction aklıma gelmedi. Yaşlılık zor :)
  • Mirket  (05.02.23 20:50:41 ~ 20:55:46) 
2 ameliyat oldum prof futbolculuğa geçecekken sakatlandım
ilk ameliyatın üzerinden 1 ay ayağımın üzerine basmamam gerekirken ben ağrıların azalmasına kanıp çok önemli bir maça daha çıktım ve orada cırt sesiyle tekrar yığıldım buspor hayatımın da bitmesi ile sonuçlandı.
laporopski yapacaklardır mutlaka ameliyat basit ama nekahat dönemi çok çok önemli benimgibi salaklık yapmazsan 2 ayda toparlarsın.kilo almamak kesin ve şart.
ve koşu bantlarına hayatın boyunca kullanma derim.diz mahfedici aletler.
  • jamswety  (05.02.23 23:27:08) 
ameliyat son çare bende 187 90 kgyum. 2006da hem ön çapraz bağlar hem menüsküs ameliyatı oldum. bağ koptu ondan oldum o ara menüsküs dikildi. menüsküste ameliyatsız egzersizler var. diz bir kere açıldı mı süper dönüş olmuyor yaşınız genç.


  • mikahakkinen  (06.02.23 09:25:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.