[]

linkedin'indeki kendini tanitma kismi... sorun bende mi?

linkedin'de bazi insanlarin profillerinde "strong x professional" ya da "demonstrated working history in x", "excellent communication skills", "teamwork skills" gibi laflar goruyorum.

hadi demonstrated kismi neyse de, bu communication skills, "strong engineering professional" gibi laflar bana acayip garip ve kasinti geliyor... bir sey mi kaciriyorum? bi insanin strong professional olduguna kendi karar vermesi garip degil mi, zaten diplomani almissan bir yetkinligin vardir, insan kendi kendine communication becerilerinin iyi oldugunu soylemesi de sacma geliyor.


 
garip ve haklisiniz. normalde sizin ornek verdiginiz info'lari baskalarindan endorsement veya recommendation gibi basliklar altinda almalari lazim gelirken; kendilerine o unvanlari veriyorlar.

bana da sacma geliyor fakat linkedin de boyle bir kabul gormusluk var :) kacirdiginiz sey belki su olabilir; kendi pr'ini ne kadar iyi yaparsan o kadar fazla firsat yaratirsin.

ha bi de diploma herkes de var, fark yaratma adına profilini olusturunca bunlarla doldurabiliyorsun fakat verdiginiz ornekteki gibi narsistik bir durum da var. insta'da ki influencerlar gibi linkedin celebrity'leri var.
artik insanlar beceriden cok network'u olan, isim yapmis kisileri ise aliyor ki firmalari da biraz gorunsun, kulak asinaligi olsun.

ben teknoloji tarafinda bi cok is kolunda bunu goruyorum, tespit tabii bu.
  • kobretti  (05.02.23 15:50:28 ~ 15:51:00) 
linkedin denilen yer aslında body salonu gibi bir yer. Herkes aynada kendisini nasıl görüyorsa öyle pazarlamaya çalışıyor. Ancak asıl önemli olan iş tecrübeleriniz ve aldığınız referanslar.


  • graphytube  (05.02.23 16:07:33) 
linkedin bi pazarlama yeri. herkes kendini istedigi gibi gosterebilir. strong comm skills yaziyorsa biri bunu birinin endors. kisminda belirtmesine gerek yok. kisi oyle gormustur kendini ve oyle yazmistir. onemli olan olasi bi is gorusmesinde gercekten oyle oldugunu kanitlayabilmesi. ki kanitlayabilir de. bazen bulundugumuz pozisyonda cok daha fazlasini yapiyoruz ama belki icinde bulundugu sirkette bu ilerleme bi karsilik bulmuyordur. o da strong skillerine uygun, degerinin bilinecegi bi yere gecmek istiyordur. anormal degil bence. tabii cok standart, hatta standart alti bi iste calisiyorken, anadoludaki bi universiteyi bitirmisken kendini dunyayi kurtariyor gibi tanitanlar da var o zaman is degisiyor. o kisi zaten is aramiyordur ego tatmini yapiyordur kendi capinda.


  • Kittie  (05.02.23 16:32:33) 
valla bu bana da cok tuhaf geliyor. adam kendini ovuyor, tam amerikan isi bir sey bu asiri ozguven ve kendini pazarlama olayi.


  • antikadimag  (05.02.23 19:55:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.