[]

devlet buyuklerini koruma jipleri neden amerikan?

turkiye'de haberleri izlerken goruyorum, turkiye'deki ust duzey devlet adamlarinin konvoylarinda hep amerikan SUV arabalar var. bunlar daha mi guclu oluyor, tercih nedeni denir bunlarin? mesela bir toyota land cruiser, range rover daha mi kotu bu amerikan arabalarina kiyasla?

amerikan arabalari bu kadar iyiyse neden makam arabalari da amerikan degil?


 
Toyota peşmerge arabası, range rover zengin oyuncağı derken statü göstergesi olarak zırhlı amerikan arabaları kalıyor geriye.
Makam arabası için merso takılıyorlar.
Gösteriş sonuçta.
  • neymis  (05.02.23 12:36:19) 
land cruiser'lar genelde ortadoğu konsolosluklarında kullanılıyor. türkiye tarafından bile.
bir de zaten aşırı popüler bir model. herkes tuzlukla koşuyor kendisine.
range rover'lar o kullanımı kaldıramaz.
evet, geriye "full size american suv"ler kalıyor.
bu arada koruma jipleri olarak 3.7 v6 motorlu cherokee'ler var kj kasa. bunları da f16'ya karşılık mısır vermişti 2003 yılında. bakım yapa yapa hala kullanıyorlar.
  • rain when i die  (05.02.23 12:40:57) 
Amerikan arabaları narkotik operasyonlarında kullanılıyor. Sicario filmini izle. FBI, CIA hep kullanıyor. Kendini kanıtlamış arabalar.


  • dissendium  (05.02.23 12:53:31) 
sadece bizde değil çoğu ülkede benzer kullanım söz konusu. bu arabalar bir çeşit yazılı olmayan popüler gösteriş kuralları.


  • debian  (05.02.23 14:22:40) 
Ladder frame big block motor. Zor bozulur, zırh uygulaması süspansiyonları ayarlaması kolay. Zaten pajero, land cruiser, escalade, tahoe, suburban dışında seçenek yok.

Alman araçları da yine kolay bozulur, zor tamir edilir, üzerinde oynanması zor olduklarından ve genelde monokok şasi kullandıklarından tercih edilmez. G class istisnai olabilirdi ama artık lüks araç sınıfında.

range roverın ürettiği 10dk da bir bozulan, hindistan menşeili tenekeleri operasyonel önem gerektiren hiçbir durumda tercih etmezsin yarı yolda bırakma ihtimali çok çok fazla.
  • ThomasJefferson  (05.02.23 14:38:30 ~ 14:40:31) 
Ben kisisel kullanim icin Cadillac Escalade, GMC Yukon, Toyota Landcruiser, Audi A8, Nissan Armada satin aldim. Ayrica Irak'ta petrol isi yaparken Zirhli Land Cruiser de kullandim.

1) Zirhli arac yapan kendini kanitlamis sirketlerin cogu Amerika'da. Bu araclar Amerika'da yapilip diger ulkelere gonderiliyor.

2) Land Cruiser orta dogu icin uretilen bir model. Kuzey Amerika'da satilmiyor. Yerine Toyota Sequoia ve 4runner satiliyor. Ya da Lexus GX ve LX satiliyor. Oldukca iyi araclar olmalarina karsin parcalari ve bakimlari Cadillac, GMC, Chevy kadar yaygin ve ucuz degil.

3) Bu araclarin motorlari cok guclu. Mesela benim kullanip sattigim Cadillac Escalade'de 6.2 Vortec motor vardi ve rahatlikla 3000-4000 kg'lik karavan cekebiliyordu. Yakit tuketimi cok kotu olsa da guc acisindan bu araclara alternatif cok arac markasi oldugunu sanmiyorum.


4)Turkiye'den cok cool gorunse de Amerika'da hemen hemen her sokakta bulunan araclar olmalarindan dolayi da tercih ediliyorlar.

Makam arabalari neden Amerikan degil?

Bence Almanlar Amerikanlardan daha konforlu oldugu icin Makam araclari Amerikan degil. Ayrica liderlerin cogunun yasli oldugunu dusununce alcak Alman araclarina binmeleri Amerikanlara binmelerinden daha kolaydir saniyorum.
  • thetruenorthstrongandfree  (06.02.23 01:53:58) 
coklu nedeni var:

+ "devasa arac" sektorunun krali amerika diyebiliriz cunku herifler 50-60 senedir bu araclara biniyorlar. arabalar iyi kalite mi orasi tartisilir, ozellikle motorda hala oldukca eski teknolojiler kullanan markalar var. bozulursa tamiri daha kolay diyebiliriz.

+ amerikalilarda silah/zirh meraki var, zaten silahlanmis bir millet. o yuzden sirh cozumu daha kolay.

+ amerikanlarda ayrica secenek cok, 3-4 marka ayni araci uretiyor ama farkli kullaniciya hitap ediyor. escalade ile tahoe'nun platformu ayni mesela.

+range nazik bir arac, oyle korumalarin kapilara asilmasina falan gelmez.

+land cruiser guzel ama cok zor yenileniyor. adamlar tek kasa degistirene kadar amerikanlar 3 kasa degistiriyor.
  • cooperr  (06.02.23 02:20:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.