[]

Instagram Etkinlik Bileti Dolandiriciligi hakkinda

Arkadaslar selam,

Instagram'da yasayan bir canli var,

Etkinlik postlarinin altinda bilet arayanlara bileti varmis gibi yaziyor. Ve sonrasinda dolandiriyor. Iki uc aydir bunu yaptigini sahsen biliyorum. Ben dolandirildim. Iki uc aydir da insanlarin bu arkadasa para kaptirdigini sagda solda goruyorum. Gonlu ferah sekilde de devam ediyor, isine...

Bu arkadas icin ne yapilabilir? Suc ustu yapilsa, fishlense karakolda vs bir faydasi olur mu? Dolandirilan herkesin gidip sikayette mi bulunmasi gerekiyor? Yaptirim olur mu dava dahilinde bilgilendirirseniz super olur.

Buyuk ihtimalle kendisinin degil bir baskasinin IBAN'ini veriyor diye dusunuyorum ben. Boylece acilabilecek dava kendisine degil IBAN sahibine olacak. Bu da inanilmaz uzun bir sure alacak diye endise ediyorum. Her neyse, fikirlerinize acigim.

 
İban sahibinin ifadesi de önemli tabi. Bi de yazışmaları adamın mesajlarını ss alıp sakla, adamı da ayıktırma ki delilleri yok etmesin. Hesabını kapatıp telefonunu temizlemesin.


  • baba553  (05.02.23 09:47:22) 
suç duyurusunda bulunun. bi şekilde ulaşılır. adamın telefonunu almadınız mı?


  • jelly bear  (05.02.23 11:06:37) 
Gunaydinlar,

Bende adamin telefonu var, evet. Diger agalara vermemis. Is ustunde mi ogreniyor pezemenk anlamadim.

Suc ustu, karakolda her seyi ilerletsem ekstra bir sey katar mi bana? Simdilik bunu ogrensem super olur. Yoksa buldugum insanlari orgutleyip komple suc duyurusunda bulunacagiz.
  • mewthree  (05.02.23 13:29:53) 
karaborsa bilet satmak kesin suç ama almak suç mu bence onu da araştırın. sonuçta siz de bu ağın bir parçası durumundasınız an itibariyle.


  • roket adam  (05.02.23 13:59:06) 
Benim dolandirildigim platformda devir islemi soz konusuymus. Yani site sana devir etmeni olanak olarak sunuyor. Sanirim aynisi Passo icin de gecerli. O ikisi icin problem olmadigini varsayabiliriz.


  • mewthree  (05.02.23 19:11:51) 
peki siz normal bilet fiyatına mı devir almayı çalışıyordunuz yoksa üstüne ekstra ücret ekleyerek mi aldınız?
normal bilet fiyatının birebir aynısı ise evet devir denebilir
ama standart bilet fiyatının üstüne para ödediyseniz düpedüz karaborsa bu
zaten dolandıranlar da buna güvenip herkesi dolandırmaya devam edebiliyorlar
  • roket adam  (05.02.23 19:56:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.