[]

Kiracı Ev sahibi durumlari

2 senelik kiraciyim evsahibi normal bir insandı ama bu oluşan fiyatlardan sonra o da içindeki gizli canavarı çıkardı %300 zam istiyor nerdeyse. Ben de gaza gelip çıkacağımi söyledim ama piyasa daha da kötüymüş.

Ben daha sonra tekrar görüşüp %100 zam teklif ettim ötesini veremem diyerek. Adam birden ben zaten evi satıyorum demeye başladı böyle bir konudan hiç bahsetmemisken öncesinde.

Ben şimdi burada oturmaya devam edersem formalite bir satış yapabilir mi? Evin değeri 3 milyon gibi birşey örneğin 1 milyon gösterip tapu masraflarini azaltarak sırf kiracı çıksın diye bu duruma girer mi. Tedirgin etti bizi çıkayım mi kalayım mi bilemiyorum:/

 
Evi satsa bile siz bir süre daha oturabiliyorsunuz. Sonra dava olur şaibeli satış olduğu çıkar ortaya falan. Hepimiz yalan yanlış avukat olduk piyasa yüzünden. En doğrusunu avukat bilir ama ev satılsa bile bir süre oturuyorsunuz. Evi gerçekten satsa bir sürü vergi verecek, ona yanaşmaz. Korkmayın.


  • ruhen hastayim ben  (04.02.23 22:12:28 ~ 22:13:41) 
Vergi bir suru degil. Gercek fiyattan kimse gostermiyor. Ama formalite satis kendisi icin de riskli. Kime guvenecen


  • camussar  (04.02.23 22:34:55) 
Abi ben anlamadim; ev sahibi yüzde 300 istedi diye siz niye gaza geldiniz? Kanun var yani sabahlara kadar da aglasa yapamaz, ha elinde tahliye taahhütnamesi denilen zimbirti varsa farklı.


  • logisticsmanager  (04.02.23 22:38:49) 
@logisticsmanager zaten çıkma niyetim vardı o yüzden pek zorlamak istemim ilk etapta. Sonra evlere bakmaya başlayınca dışarıda daha beter bir durum olduğundan fikrim değişti.


  • skoylu  (04.02.23 22:47:38) 
Abi sunu unutmayin; bugun yüzde 300 diyen seneye gene der cani isterse. Bunun sonu yok.
2 senelik kiraci olarak haklarinizi öğrenin, piyasa çok kötü. Çünkü gördüğümüz üzere herkes tahliye taahhütnamesi pesinde. Ciktiginiz zaman size "al bu da taahhütname, imzala. Istediğim zammi vermezsen kapi önündesin" diyecek tipler olacak, ne kadar kacarsaniz bu isten o kadar karlı.

  • logisticsmanager  (04.02.23 22:54:01) 
Hiç kimse kiracı çıkarmak için formalite satış yapmaz. Yapıyorsa mallık bence.

Ev satın alınınca yeni ev sahibi ihtar çekecek. Süresinde tebliğ ettirmeye çalışacak. Ki çok zordur.

Sonra dava açacak ihtiyaç iddiasını kanıtlayacak. Dava 1 sene sürecek.

İstinaf edeceksin, 1 sene de orada sürecek..

En iti ihtimalle 2.5 sene uğraşacaklar.
  • adwokat  (04.02.23 23:44:27) 
www.hesapkurdu.com
%25 zamlı halini hesaplayıp atın sözleşmede yazan günde . " şubat 2023 kirası %25 zam" gibi bir şey yazın. satarsa satsın boşverin. bu fırsatçılara pabuç bırakmayın. sırf kalmayacaksanız bile bu sebeple kalın. mahkeme vs derken en az 1.5 yıl sürer satsa bile evden çıkmanız. Tahliye davaları yoğun şehirlerde uzun sürüyor. Tahliye kararı gelse bile 6 ay vakit var diye biliyorum. o zaman zaten kiralar düzelmiş olur belki - sanmasam da

ama gününde kira atmak önemli. %300 veya %100e boyun eğmeyin. hem de yasal değil. khkya karşı gelinmemeli.


Ancak, tahliye davaları için Temmuz 2022 itibariyle Sulh
Hukuk Mahkemeleri’nde minimum üç dört ay sonraya gün
verilmektedir. Tahliye davaları Ankara ve İstanbul gibi
yoğun adliyelerde ortalama 1-1.5 yılı bulabilmektedir. Dava
devam ederken kiracılar yasal oranlarla kira artışı yaparak
taşınmazda oturmaya devam edebilirler.
  • ShadowOfMoon  (05.02.23 00:49:50 ~ 13:38:08) 
"içindeki gizli canavarı çıkardı %300 zam istiyor nerdeyse. Ben de gaza gelip çıkacağımi söyledim ama piyasa daha da kötüymüş."

Şu, durumu açıklıyor zaten. Demek ki adamda gizli canavar yokmuş. Siz çevredekilerin altında fiyatlarda yaşıyormuşsunuz. Siz adamın evinde oturmasanız çevreden yola çıkarsak daha uygun fiyatlara oturacakmış.

Bu arada evet, çok düşük fiyatta satış gösterip evi satabilir. Yeni gelen de tahliye için gerekli işlemleri yapar ve uygunsa çıkarır.

%25 gibi saçma sapan ve adaletsiz bir konu var. Yine de hukuki. Bunu, dedikleri gibi yapabilirsiniz/yapabilirsiniz ama aynı şekilde hukuki olup adil olmayan sözde satışlar ile evden çıkarabilir ev sahibi sizi. Atıyorum 10k kiraya verebileceği yerde 3k'ya oturuyorsanız 2 defa satış yapıp payları ödeyerek yeniden alarak kiraya verebilir. Hatta bekleyebilir de bunun için.3 yıl olayı da devreye girmez.

Tabii ki bunlar olasılıklar. Siz yine de 25%'e uyup ona göre zam yapsanız yasak olarak kimse bir şey diyemez.
  • nawar  (05.02.23 01:09:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.