[]

chatgbt ile neler yapıyorsunuz

Merak ettim kim ne amaçlarla kullanıyor, ne kadar verim alıyor. Hayatınızda yer etti mi?

Çalıştığım şirket yapılan işin (yazılım) dökümantasyonu konusunda çok hassas. Chatgbt'yi kullanana kadar benim de en çok zorlandığım konuydu. Şu an bu işi komple chatgbt'ye yıktım. Hatta şöyle yaz böyle yaz dememe de gerek kalmıyor, veriyorum örnek kodları, sen oku anla ona göre bir şeyler yaz diyorum. Sonuç o kadar iyi ki, iki sayır kod yazıp 1 sayfa döküman yazmak istiyorum artık. Code commenti komple ona yaptırıyorum falan..

Okuduğunu anlama konusunda inanılmaz başarılı. Çözüm üretme konusunda hala yetersiz malesef. Çok hata yapıyor. Sunduğu çözümü ekstra detaylar vererek iyileştireyim diyorum. Bazen gayet güzel sonuçlar da alıyorum ama çoğu zaman asıl konudan ya çok uzaklaşıyor ya çok hatalı şeyler veriyor.

Siz neler yapıyorsunuz?

 
kod yazdırdım. tam olarak çalışmadı ama düzeltmeler yapınca çalışıyor.
bazı insanları sordum.
diss için söz yazdırdım.

chatgpt'yi full potansiyelinde kullanmak için şuraya bir göz atın derim : github.com
  • false pretension  (04.02.23 20:36:38) 
Sosyal medya postları (Twitter vs.) yazma konusunda iyi.

Çeviri yaparken anlamadığım şeyleri soruyorum. Örneğin medikal terimler filan. Onda da yeterli bağlam verilince güzel açıklama yapıyor.

İş başvurusu yaparken cover letter yazma konusunda da iyi.
  • inawen  (04.02.23 20:40:33) 
çevirme konusunda google translate'den daha iyi.


  • rakicandir  (04.02.23 20:59:05) 
"şu nedir?", "şu kavrami acikla" diye sorular sormustum, cok yanlis seyler soyluyor ve ingilizcesinde de turkcesinde de sorunun anlami tamamen ayni kalmasina ragmen sorudaki gereksiz bir kelimeyi silince ya da benzeriyle degistirince bile nedense cok farkli cevaplar verebiliyor.


  • ahm1  (04.02.23 21:00:25) 
Çok güzel gezi rotası cikariyormus


  • abuzer  (04.02.23 22:08:42) 
Çeviri yaparken anlamadığım şeyleri soruyorum +1
Daha doğrusu özellikle mecaz anlam ve idiom soruyorum, güzel güzel anlatıyor sağ olsun.

  • kobuzchu kiz  (05.02.23 00:04:13) 
Makale yazanlar arasinda faydalananlar oldugunu duydum. Ben de proje yazarken birkac kere danistim. 2-3 ara basligin genel hatlarini ondan alip kendi cumlelerim ve eklemelerimle zenginlestirdim.


  • mor oje  (05.02.23 11:52:25) 
Bazı teknik terimleri açıklamasını istedim, matematiksel anlatımlar yaptırdım, çeşitli formülleri sözel şekilde açıklamasını istedim, çeşitli canlıların evrimsel geçmişlerini listelettim vs. vs.

Bir rol verip o role bürünerek benimle sohbet etmesini istemiştim birkaç kere. Mesela bir kere benimle insan kaynakları uzmanı gibi konuşup iş görüşmesi yapmasını istemiştim, ama görüşmenin sonucunu söylemedi ısrarla.

Dil becerisi çok güzel, zaten olayı da bu ama bilginin gerçekliği konusunda neredeyse hiç filtresi yok. Örneğin Youtube'da sevdiğim bir kanalı yazıp ona benzer içerikleri olan kanallar önermesini istemiştim; bana baya güzel sıralı bir liste verdi hatta kanal sahiplerinin meslekleri, yetkinlikleriyle alakalı kısa açıklamalar yaptı ama listede yazan hiçbir kanal gerçekte yok, hiçbir zaman da var olmamış. Yine de kanalların isimleri çok gerçekçi ve benim örnek verdiğim kanalla alakalı isimlerdi. Esas önemli kısım bu alaka harf ve kelime benzerliklerinden çok kanal konusunun özüyle ilgiliydi. Bana ilginç gelmişti baya.
  • akhenaten  (05.02.23 13:02:51 ~ 13:04:11) 
cv ve cover letter yazdırdım.


  • argent dawn  (05.02.23 15:00:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.