[]

İstanbul akşam yemeği

İstanbul'da iyi sayılabilecek bir yerde (Boğaz olabilir) akşam yemeği ücreti ik kişi için ne kadar olur kabaca? Çok geniş bir soru olduğunun farkındayım ama az da olsa bilgi sahibi olmak istiyorum. Mekân ve ücret şeklinde yakın zamanda gittiğiniz yerleri yazsanız da olur. Teşekkür ederim cevaplar için.




 
1. alkollü ya da alkolsüz? alkol fiyatları yukarı çeker.
2. semt? fine dining mi, iyi “sayılabilecek” bi yer mi? yine fiyatlar değişken.

2 kişi için ortalama 800 derim. restorana göre artabilir de azalabilir de.

edit: belirtmeye gerek duymamıştım ama alkolsüz yazdım elbette. bi de böyle sorularda net bi şey yazmak da zor; herkesin zevkine, bütçesine, yediğine içtiğine göre değişir.
  • deartheodosia  (04.02.23 19:08:04 ~ 19:30:36) 
Yeniköy gazebo. Geçen gün gittik. Ana yemekleri normaldi. Salata ve başlangıçları mükemmeldi. Kadayıfa sarılmış karides ve wafu soslu salatası açık ara yediğim en güzel şeylerdendi. Garsonlar çok nazikti. Tek eksisi havalar soğuduğu için o güzelim yalının önünü camla kapatmışlar. Akşam olduğu için içerisi cama yansıyordu. Yine de boğaz güzeldi.

Menü:

gazebo-ist.com

Edit: Boğazda alkollü 800₺’ye yer varsa ben de gideyim. Genelde hesap 2-3 arası bir şey oluyor çünkü. Şişe şarap, başlangıç, salata vs alınmazsa sadece ana yemek ve birer kadeh üzerine birer kahve 1000’e şık bir yerde yenilir gibi.
  • ruhen hastayim ben  (04.02.23 19:08:44 ~ 19:17:16) 
@deartheodosia, öncelik alkolsüz ama mekân iyiyse alkollü de olabilir. Aslında fine dining aramıyorum. Semt söyleyemem ama Anadolu Yakası öncelikli.


  • dissendium  (04.02.23 20:32:44) 
Pembe yalı
Suna’nın yeri

  • gabe h coud  (04.02.23 20:48:22) 
ortakoy karayollari tesisleri belediye tesisi ama bogazdda. o yuzden cok ucuz ve alkolsuz(eskiden alkolluydu). feriye dunya mutfagi iyi o daha pahaliydi ve alkollu


  • ala09  (04.02.23 20:49:19) 
ortakoye ailecek veya is arkadaslariyla gidiyorduk ramanzanda iftatlari normalde de baliklari keyifli


  • ala09  (04.02.23 20:50:13) 
aralıkta vogue’a gittik. 2 kişi ana yemek + en düşük şişe şarap 2335 tl ödemişiz.


  • roket adam  (05.02.23 00:04:58) 
Ismet baba
Ioki Kandilli
Suna'nın yeri (yazın daha keyifli bura)
  • mirafiori  (05.02.23 13:48:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.