[]

İs gereği cumartesi de çalışma hk

İs yeri, bir projenin uygulanmasında uluslararası bir kurumun ortak taşeron uygulayicilarindan. Bu kurum 6 haftalık ve cumartesi dahil olmak üzere haftada 6 günlük bir eğitim verecek. İş yerim bu eğitimin taseronlarindan olduğu için beni görevlendirdi. Şimdi ben cumartesi de çalışmak istemiyorum. Ama program, otel vs ayarlandığı için caymak zor bu saatten sonra. Ben iş yerime çalışacağım cumartesi günleri için sonradan izin talep edebilir miyim?
Bu işi içinden haklarımı koruyarak nasıl yapabilirim.
Ek: sözleşmem belirli süreli idi ama yenilemeyeyip belirsiz olarak devam ettik.
Ek2: normalde cumartesi çalışmıyoruz.
Teşekkürler.

 
5 gününü, yıllık eğitim izninden kullanabilirler. Onun dışında eğitim aldığın süreler de çalışma saatlerinden sayılıyor. Çalışılan her 1 saat için 1,5 saatlik izin ya da ücret talebinde bulunabilirsin. Tabii kanuni olarak. Yani bunu yapıp sana tavır da alabilirler, yapmayabilip konuyu mahkeme sürecine de çekebilirler ya da hakkını teslim de edebilirler. Türkiye burası sonuçta :)


  • nawar  (04.02.23 18:22:28) 
@nawar eğitimi almayacağim ben vereceğim. Uluslararası kuruluş vermemizi istiyor. Biz taşeron olduğumuz için bizden beni gorevlendirdiler. Cumartesi de vermem gerekiyor uluslararası kuruluşun programına göre.


  • japon balığı  (04.02.23 18:25:15) 
O zaman yıllık eğitim izninden düşmez ama kalan kısım dediğim gibi.


  • nawar  (04.02.23 18:28:50) 
Sonra izin alma işi yalan olur. Ücret isteyin.


  • dissendium  (04.02.23 18:36:02) 
45 çalışma saatini geçmiyorsanız o iş nanay diye biliyorum. İsterseniz hatta cuma günü yıllık izin kullanmaya çalışın. 1 gün mü 2 gün mü kesiliyor görünce bi şaşırabilirsiniz. Cumartesi günü yasaya göre çalışma günüdür, işveren haftalık çalışma saatleri dahilinde çalışma isteyebilir.


  • zoque  (04.02.23 18:44:20) 
kontratınızda cumartesi çalışma günü olarak yazıyor mu? yazıyorsa 45 saatten sonrası fazla mesai olur. yazmıyorsa bütün cumartesi fazla mesai olur. para mı izin mi alacağınızı siz tercih ediyorsunuz yasaya göre.


  • argent dawn  (05.02.23 15:04:12) 
sözleşmenizde yazanın üstü 45 saate kadar fazla süreli çalışma
45in üstü fazla mesai
bunu maaş olarak da isteyebilrsiniz izin süresi olarak da
iş kanuna göre sizin tercihiniz verilmek zorunda

ama bunları en baştan inatlaşmadan konuşun
iş kanuna istinaden bu süreler kadar izin istiyorum şeklinde
1.25 ve 1.5 katı veriliyor
  • bir soru sorcam  (05.02.23 15:59:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.