[]

Access Pointler arası geçişte cihazda anlık kopma oluyor mu? Yakalanır mı?

Yoksa kesintisiz bir şekilde değişiklik sağlanıyor mu özel bir yöntemle?

Neden soruyorum, sahadaki cihazlarda hareket halinde bir mobil uygulamamı kullanıyorlar. Sadece wifi üzerinden internete bağlılar. Bazen uygulamadan bir istek attıklarında cevap gelmiyormuş timeout süresi kadar boş boş bekliyorlarmış.

Zaten servisten yanıt gelmesi için geçen süre 1 ile 30 saniyeye kadar normal. Ama sanırım bu süreyi beklerken AP değişikliği oluyor anlık olarak, o da kopmaya sebep oluyor. En sonda da bağlantı zaman aşımına uğradı diyor. 1-2 dk boşuna bekliyorlar.

Çözüm olarak internet bağlantısı koparsa isteği yeniden at gibi bir kontrol ayarlayacağım fakat wifi kopmuyor ki sadece AP değişiyor.

Wifi bir ağdan çıkıp başka bir ağa bağlanıyorsa bunu yakalayabilirim wifi durumuna göre ama AP değişikliğinde böyle bir şey mi oluyor yoksa wifi hep bağlı kalıyor'muş gibi mi gözüküyor? Eğer öyle ise wifi kontrolünden yürüyemem.

Bir yere sürekli ping atmam gerekebilir. Ama bir sürü cihazın sürekli ping atmasını istemem. Bir de kopma, pingler arası boşluğa denk gelirse yine yakalayamamış olurum. Ona göre başka bir çözüm üreticem.

Nasıl bir kontrol koymalıyım emin olmadım. AP ler arası geçişte anlık bir wifi kopması oluyor mu biz fark etmesek de? Oluyorsa yakalayabilirim bu iyi bir şey. Olmuyorsa nasıl yakalıycam?

 
kopma oluyor evet, annemle whatsapp'tan görüntülü konuşurken babama da götürmek isteyince başka odaya giderken kopuyor. ama nasıl gözüküyor bilmiyorum.


  • king lizard  (04.02.23 17:53:59 ~ 17:54:28) 
Kullandığın yapı nedir, ap'ler bir wireless controller üzerinden ortak yönetiliyor yoksa hepsi kendi başına çalışan ap'ler mi(otonom). Eger wlc üzerinden yönetiliyor ise ap'lerin sinyal gücüne göre bunu ayarlaması lazım yoksa alanda ısı haritası çıkartarak kapsama alanlarına göre ilerlemen gerekir. Otonom ise geçişlerde kopma olur. Telefonlarda sinyal zayiflayınca atlamana yarayan programlar mevcut belki bu tip bir entegrasyon sağlanabilir, ya da sinyal gücü atıyorum-75dBm değerine geldiğinde yeniden tara gibi bir geliştirme yapabilirsin.


  • mirty  (04.02.23 18:19:51) 
kullandığınız dil/teknoloji nedir yazmamışsınız ama genel olarak network changed gibi bir broadcast oluyor android ve ios'ta. bu broadcast'e üye olup ap değiştiğinde de büyük ihtimalle uygulamanızın uyarılmasını sağlayabilirsiniz. Bu broadcast geldiğinde mevcut bir istek varsa onu iptal edip yeniden istek gönderebilirsiniz. Ayrıca bu broadcast ile gelen NetworkInfo'da BSSID (AP mac adresi) bulunuyormuş (en azından androidde). buradan da access point değiştiğini anlayabilirsiniz.


  • faithless  (04.02.23 23:11:29) 
kopma oluyor, bunu azaltmak için özel roaming metodları da var. cisco, aruba, ruckus gibi profesyonel bir marka kullanıyorsanız destek talep edin yardımcı olurlar. wifi yine kopuyor sma yeni bağlantıda kimlik kontrolü olmadığı için ms seviyesinde gecikme oluyor.

basit ucuz markaları kullanıyorsanız onlarda bu özellikler genelde yok.
  • roket adam  (05.02.23 00:08:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.