[]

Kiracı vs ev sahibi sorusu

Herkese selamlar. Bu yıl kirada olduğumuz evde 5 yılımız doluyor, ev sahibimiz ya evden çıkarsanız ya da güncel değerden kira ödersiniz diyor. Biz de kendi evimize taşınma kararı aldık. Kendi ihtiyacımızdan dolayı evden çıkmasını isteyeceğimiz bir ihtar çekmemiz gerekiyormuş. Kiracımızla kontratımız temmuz ayında. Şimdiden mi ihtar çekip 3 ay sonra çıkın dememiz gerekiyor yoksa temmuzdan 3 ay öncesinde yani Nisan ayında mı ihtar çekmeliyiz?




 
Benim size tavsiyem, en azından kendi avukat arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla, iyi bir avukat tutun onunla yürütün.
Kiracıların çoğu çıkmıyor, dava seçeneğine gidiyor çünkü dava masrafları daha ucuz.
Yani sizin temiz 1 sene o eve girememe ihtimaliniz var.
Arkadaşın dediği bazen kiracılar dava vs görünce cikabiliyor.
Burada yetkili arkadaşlar zaten yazar ama ben gene de bir avukata danismanizi tavsiye ederim çünkü arka planda da sizin cebinizden yukselecek kiraniz ile para çıkma durumu var.
  • logisticsmanager  (04.02.23 17:16:40) 
Teşekkür ederim. Avukat tanıdığımız yok ama eşe dosta soralım bakalım tanıdığı olan varsa bu konulara bakan. Kiracı çıkmazsa bizi maddi olarak zorlar çünkü ordan aldığımız kirayı buraya veriyoruz. Evin kredisi devam ediyor onu ödüyoruz.. ev sahibimizin güncel değerden ödersiniz dediği 3,5-4 katı oldu zaten. Herkesin kendince haklı olduğu saçma sapan günlerden geçiyoruz


  • ben butun cbnce dizilerini izliyorum  (04.02.23 17:32:50) 
Bence bir avukat tutacaksiniz;
Bu işin en doğru şekilde yapilmasini sağlayacak. Bu noktada kiraciniz uzatırsa siz de evsahibi ile uzatın vs. Yani ev sahibi de kira artırmak istiyorsa dava açsın, o dava da belli süre sürecek. Bu şekilde en zararsız çıkarsınız gibi.

Bu tabi kiracinizin "tabi efendim tamam efendim" demedigi noktada. Ama dediğim gibi; kimse masraf yaptığı yerden Cat diye bu dönemde cikmaz. En azından ben duymadım. Belki de en doğrusu kiracı uzatmak isterse taşınma masrafı vs karşılayıp anlaşmak da olabilir. Bir sürü seçenek var o noktada ama bu iş cabucak biter vs diyen kimseye inanmayin, mahkemeler böyle insanlarla dolu.
  • logisticsmanager  (04.02.23 18:09:03) 
İhtar çekilecek, dava açılacak.. süreler çok önemli. İhtarın tebliği önemli. Kira sözleşmesinde kaç ay önceden haber verilmesi gerekiği yazıyor önemli.

İstanbuldaysanız yardımcı oluruz.
  • adwokat  (04.02.23 20:06:37) 
ev sahibiniz 10 seneden önce çıkartamaz
+%25le devam edin kiracınız çıkana kadar

  • bir soru sorcam  (04.02.23 21:00:41) 
Dava ile bizim arkadasi 6 ayda cikardi ev sahibi. Hangi 10 yildan bahsediyoruz? 3.yiliydi.


  • camussar  (04.02.23 22:44:26) 
Ihtiyac davasi


  • camussar  (04.02.23 22:45:19) 
kendi oturacasa çıkartaabilir
çıkrtıp da oturmadıysa siz de dava açabilirsiniz

  • bir soru sorcam  (05.02.23 16:41:36) 
1 ay önce çekmeniz yeterli.

Ancak erken ihtar çekmenizde sıkıntı yok. Bence önce bir konuşun, derdinizi anlatın. Sonrasında ihtar çekersiniz. Böylesi daha etik olur.

İhtarınızı çekin. Sözleşme bitiminde, çıkmam derse avukata gidersiniz.


.
  • kartallar yuksek ucar  (05.02.23 18:00:09 ~ 18:01:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.