[]

hangi meslekler seferberlikten muaftır?

bir savaş zamanında?




 
-ÖZEL KURUM VE KURULUŞLARDA ERTELEME İŞLEMLERİ-

Özel kurum ve kuruluşlarda erteleme işlemleri hakkında genel usul ve esasların yanı sıra ek esasların da uygulanacağı ifade edilen yönetmelikte, bu çerçevede, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yiyecek, elbise, silah ve teçhizat ile mühimmatının tedarik ve ikmali konusunda istifade edileceği değerlendirilen özel kurum ve kuruluşlarda çalışan yedek personelin ertelemesinin, her biri için düzenlenen personel erteleme teklif formunun ilgili bakanlık tarafından bildirilmesi halinde Seferberlik Dairesi Başkanlığınca yapılacağı bildirildi.

Harp sanayi seferberliği kapsamında yer alan özel kuruluşlarda çalışan personelin ertelemesi için, çalışmakta olduğu kuruluş yetkilileri tarafından her biri için personel erteleme teklif formu düzenleneceği ifade edilen yönetmelikte, düzenlenen bu formların, faaliyet ve mahiyet itibarıyla bağlı veya kontrolünde bulunduğu ilgili bakanlığın uygun görmesi halinde Seferberlik Dairesi Başkanlığına gönderileceği kaydedildi.

Yönetmeliğe göre, merkezi planlama ile mal ve hizmet, özel nakliyat (kara, hava ve deniz yolu), özel inşaat, iş makineleri, deniz ve hava araçları seferberliği kapsamında, sefer görevlendirmesi yapılan özel kuruluşlarda görevli personelin ertelemesi her biri için düzenlenen personel erteleme teklif formunun ilgili bakanlık tarafından bildirilmesi halinde Seferberlik Dairesi Başkanlığınca yapılacak.

Mülki idare amirliklerince milli müdafaa mükellefiyeti yoluyla bölgesel olarak seferberlik ve savaş planlamasında sefer görevlendirmesi yapılan özel kuruluşlarda görevli personelin de ertelemesi, her biri için düzenlenen personel erteleme teklif formu ilgili bakanlık tarafından bildirilmesi halinde Seferberlik Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirilecek.
  • Kaleci Saçlı Forvet  (04.02.23 12:33:38) 
@Kaleci Saçlı Forvet'in de dediği gibi, belirli meslekler değil de o an şartların gerektirdiği iş kollarında çalışan personele bir muafiyet tanınır.

Mesela elektrik mühendislerine muafiyet söz konusu değil ama, enerji temin ve dağıtım şirketlerinde çalışan elk. mühendisi o an için muaf olur
  • Mirket  (04.02.23 12:49:13) 
Cezaevinde yaptım askerliğimi. Bize de muafsınız demişlerdi diye hatırlıyorum. Geçerliliğini bilmiyorum ama


  • hunharca ben  (04.02.23 16:30:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.