[]

Florür düşmanımız mı oldu şimdi?

Önceden diş macunlarının üstünde florür içerir yazardı, bir pazarlama unsuruydu bu.

Şimdi "sağlıklı" addedilen diş macunlarında o, bu, şu ve florür içermez yazıyor.

Hatta 1 yıldır kullandığım biomed macunda da yokmuş daha yeni fark ettim.

Florür hani diş için iyiydi ne ara saf değiştirdi, fetöcü oldu bu?

 
Florür içermeyen diş macunu nasıl koruyacak abi dişi florürsüz falan hikaye hep zararlı diye florürsüz diş macunu kullanmak keriz işi.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (03.02.23 19:50:26) 
florürsüz diş macunu kullanmayın.


  • in vino veritas  (03.02.23 19:55:44) 
Dişler için Florür önemli. Ama zararsız da diyemiyoruz. Birikme yapabiliyor fakat macunlarla alınan miktar çok kayda değer olmamakla birlikte yıllardır diş macunu iletişimlerinde gördüğümüz öyle fırçanın bi ucundaaan diğer ucuna yarım metre macun sürmemek lazım. Bir de yiyenler varmış yemeyiniz :)

Ben florürsüz kullanmıyorum ama miktar olarak her fırçalamada mercimek tanesinden biraz büyüğü yeterli oluyor.
  • msb  (03.02.23 20:32:20) 
yok hocam ne düşmanı, bilakis florürsüz diş macunu çöptür yav.
ayrıca türk diş hekimleri birliği'nin hazırladığı raporu da bırakalım buraya;
www.tdb.org.tr

yani özetle, dozunda florür iyidir.
  • thedepressed  (03.02.23 20:54:57) 
Çok saçma komplo teorileri vardı florür ile ilgili yok 3. gözümüz olan pineal bezde birikiyor, çalışmasını engelliyor, üçüncü gözümüz kapanıyor vs vs

Florür diş sağlığı açısından çok önemli. Florürsüz diş macunu çöptür kullanmayınız
  • nundu  (03.02.23 21:03:03) 
keriz silkeleme metodu: bilimsel olarak kanıtlanmış bir ürüne zararlı diyorlar, sonra hiçbir işe yaramayan ve maliyeti neredeyse bilimsel malzemenin onda biri olan bir ürünü daha pahalıya satıyorlar.

bir aralar florür çocuklarda zeka geriliği yapıyor diye anlatıyorlardı (aşı karşıtları gibi).
  • malheiros  (03.02.23 22:43:50) 
Amweikada bir yerde suya aşırı miktarda koymuşlar. Oradakilerin zekası düşük çıkmış sonra olay bu. Şebeke suyuna florur koyuyor bir çok yer.
Dişi fırçalamanın tek amacı zaten floruru yaymak. Yoksa habire dolgu yaptirursiniz, hele ki şekerli şeyleri çok tüketiyorsanız. Diş macundan alınan florur azdır, güvenlidir ama az sürün bir de yemek yemeyin su içmeyin bence yarım saat ki boşa gitmesin

  • bir varmis bir yokmus  (03.02.23 23:19:23) 
Bebeğin dişlerini fırçalıyor iseniz, Avustralya'da 1.5 yaşına kadar sadece suyla fircalayin denmiş ama İsviçre'de benim doktor öyle bir şey derneği. Ama cok az, leke gibi sürülmeli. Varla yok arası.


  • bir varmis bir yokmus  (03.02.23 23:21:27) 
Hindistan'daki gariban köylere gidip içme suyundaki flor miktarını ilkokul çocuklarının ders başarısı ile karşılaştırıyorlar. Flor arttıkça ders başarısı düşüyor. Yani yutmadığın sürece florlu diş macunu.


  • baba553  (04.02.23 06:45:19) 
Ben olaya şöyle bakıyorum, dişlerini düzenli fırçalayıp hergün florür alan insanlarla bunu yapmayıp hiç florür olmayan insanlar arasında ciddi bir fark var ve bu fark florür alan insanların lehine bir etki yaratıyor.

Florürlü diş macunları kuşaklarca kullanıldı ve bir insan ömrü süresince bariz bir etkisi bulunmadığı görüldü.

Diş hekimleri florürün diş sağlığı için gerekliliğini her fırsatta vurguluyor.

Bu zamana kadar himalaya tuzu, margarin ve sigara için dahi pazarlama stratejileri geliştirildi daha sağlıklı olduklarına dair, ancak bir nesil bile sürmedi bunlar.

Haliyle florüre devam.
  • akhenaten  (04.02.23 08:20:16) 
Komplo Teorisi filminde Mel Gibson abimiz, diş macunundaki florür insanlarda yaratıcılığı, özgür düşünmeyi ve sorgulamayı engelliyor demişti.


  • Yalcin  (04.02.23 15:17:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.