[]

Bu sistem 3d tasarım için nasıl?

- Amd Ryzen 9 7900 3.7 gHz işlemci
- MSI pro b650m - A AM5 anakart
- 2 x 16 DDR 5 RAM
- 1 TB NVMe SSD
- Geforce RTX 3080 Ti ekran kartı
- MSI MPG A1000G 1000w PSU

Sıvı soğutucu almalı mıyım? Başka önerileriniz varsa bilmek isterim.

 
3D tasarimla ugrasan arkadaslar daha net yanit verebilirler, ama bence uygun.
Yalniz Ryzen 7000 serisi DDR5 bellek kullaniyor, DDR4 degil.

Ote yandan, sahsen 3D render ile ugrasmadigim icin kesin konusamayacagim, ama bence CPU da 7900X yerine 7950X olursa iyi olur. Keza ozellikle 3D render gibi multithread uygulamalarda aradaki performans farki belirgin.
7900X yetecektir diye dusunuyorum, ama aradaki fiyat farkini karsilayabilecekseniz, 7950X'in performans farki verilen paraya degecektir.
  • malmoth  (03.02.23 00:47:36) 
Sistem güzel gözüküyor. Belki bu kadar üst düzey güncel bir işlemciyi ddr5 ile toplamak daha iyi olabilirdi ama DDR4 ve DDR5 arasındaki fiyat farkı performans farkına değer mi emin değilim, hatta bilmiyorum.

Bu işlemciyle baş edebilecek hava soğutma illaki vardır ama sıvı soğutucu nispeten sessiz olur, kasayı da daha derli toplu tutar. Ekran kartı markası yanlış olmuş ama muhtemelen farklı bir markanın 3080 ti kartıdır. Kasayı biraz büyük tutup güzel fanlarla iyi bir hava akışı yakalamakta fayda var. SSD nin nvme olacağını tahmin ediyorum. Okuma yazma hızlarını bilmeden yorum yapmak zor.
PSU fazla fazla yetecektir hatta belki oradan kısıp ddr5 e ya da daha büyük veya daha hızlı ssd ye yönelenebilir.

not: malmoth haklı, ben intel 12. nesil gibi ikisine de destek veriyor sanmıştım.
  • borumu  (03.02.23 00:55:20 ~ 00:57:40) 
borumu: Düzelttim.
DDR 5 olacak yanlış yazmışım. Evet NVMe olacak ssd.

  • Simrug  (03.02.23 00:56:30 ~ 00:58:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.