[]

Yapay Zeka sorunu

Yapay zeka sanata engel oluyor insanların ekmeğini çalıyor bu işin cılkı çıktı neden insan kendi gücünü yeteneğini robata, makineye verecek kadar düştü.? Belki 100 sene sonra tamamen yapay zeka etken olacak hayatta.




 
Özellikle metin ve içerik yazarlarının çok hızlı bir şekilde ai teknolojisine adapte olması gerektiğini düşünüyorum. Geçenlerde bunun tartışması vardı içeriği ai ye yazdırıp dolandırıyorlar diye halbuki gelecekte hepsi yapay zeka destekli olacak. Ben içerik üreticisi değilim ama ai teknolojisinden destek alıp kopya içerik olmadan içerik üretmeyi yani kombine etmeyi öğrenmeleri lazım eğer adapte olmazlarsa o zaman gerçekten işleri sıkıntıya girer bence. Ayrıca yapay zeka ayıklama yazılımlarının da bugını buluyorlar ve manipüle edebiliyorlar o ayıklama programları da %100 çare değil.

Ekleme: büyük şirketlerin toplu personel çıkarması da zaten bu ai teknolojisini kullanan adamlar ile değiştirmeye gitmelerinden ötürü bence. Yapay zeka teknolojisini kullanarak iş yapanları yerleştirecekler (twitter, amazon vb gibi).
  • titanic kemancısı  (02.02.23 19:00:52 ~ 19:03:14) 
Sorduğun soru İnsan gücü varken niye gemileri küreklerle insanlar götürmüyor, motora ne icat vardı demek gibi bir şey. Teknoloji bu. Ayak uyduramiyorsan silinmeye mahkumsun. Örnegin çalıştığım şirkette 20 tane SAP operatörü vardı. Geçen sene RPA isimli yapay zeka destekli bir sistem geldi. Bu 20 adamın işini tek başına devraldı. Ve günde sadece 55 dk çalışarak. Bu 20 adam kapı dışarı edildi. Niye? Çünkü bu 20 adam kendini geliştirmeyip teknolojinin gerisinde kaldı. Bu sistem ne çocugum hasta oldu gelemeyecegim diyor. Ne de bugün regl oldum hiç çalışasım yok diyor. Hatasız mis gibi işleyen bir süreç.
Günde o 55 dkyı bu adamlar sadece kahve çay içerken harcıyordu. Bunların maaşı, sigortası,yolu, yemegi çabası.
Hem zamandan hem de maliyetten kazanıyorsun.

Önümüzdeki 5 yıl içinde bir sürü meslek yok olacak. Hatta 5 yıl önce prestijli meslekler bile yok olacak. Ve iş dünyasında dogal seçilim kuralları işleyecek.
  • limonlu eksi  (02.02.23 19:21:45) 
-traktör gelecek çiftçiler işsiz kalacak...
+kalmadı

  • comp  (02.02.23 20:22:32) 
abi sen sanatçıydın resim satmaya çalışıyordun galiba. satılmıyorsa sıkıntıda olabilirsin zaten kim rahat ki şu an. ancak bunun sinirini robota küfrederek çıkarmak ne sana iyi gelir ne resimler satar. pozitif kalman lazım


  • sert siyah krom  (03.02.23 11:00:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.