[]

boğaz rahatlatıcı pratik sıcak içecek

selamlar, iş için bazı günler çok konuşmam gerekiyor (eğiitim vs veriyorum) eskiden bu kadar koymuyordu da artık ciddi ciddi sesim kısılıyor ve ses tellerimin yorulduğunu hissediyorum. kahve içmek istemiyorum, çay da içe içe karardım. poşet çay vs gibi pratik de olabilecek ne önerirsiniz? günde 10 bardak içsem bile sıkıntı olmayacak bir şey olsa süper olur.




 
ıhlamur ya da ıhlamur zencefilli kış karışımları çok işe yarar. ancak asla çözüm değil ve çok içerseniz yine sıcak su tüketimi yüzünden iyi gelmeyebilir istediğiniz kadar.

bir yandan nefes ve konuşma egzersizleri ile diyaframınızı ve ses tellerinizi daha kontrollü çalıştırabilirseniz yıpranmayı da azaltabilirsiniz.
  • ahmet oturum cerezi  (02.02.23 12:01:12) 
hazır olun reçeteyi veriyorum;
- iri bir taze zencefil rendeliyoruz ya da robottan geçiyoruz, kabuklarını soyarak elbetten.
-6-7 adet limon suyunu sıkıyoruz.
-1/2 çay kaşığı toz zencefil
-1/2 çay kaşığı toz zerdaçal
-1/2 çay kaşığı toz karabiber
-bir tutam hibiskus
-yarım kilo çam ya da çiçek balı
hepsini bir kavanozda karıştırıp buz dolabına koyuyoruz.

içmek istediğimizde karıştırıp sıcak suyun içine istediğiniz kadar koyup(genelde 1-2 tatlı kaşığı bir kupa için yeterli oluyor. artık tadını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.)
afiyet olsun.

büyün kış içtiğimiz en güzel şey oluyor.
içerken rende zencefilleri ve hibiskusu bardağınıza geldikçe çiğneyebilir, yiyebilirsiniz.
  • erty_ksk  (02.02.23 12:10:50) 
Bitki çaylarının tamamında bir hafta içerseniz bir hafta ara verin der. Zarar verecek bir etken madde varsa atılımı sağlansın diyedir.

Bu yüzden bitki çaylarını denemeyi düşünüyorsanız, hoşlandıklarınızı dönüşümlü olarak kullanın. Zaten söylediğiniz konuda işe yararlığı çayın içindeki madde değil ılık suyun etkisidir.

Strepsils benzeri pastiller veya Atilla Yeşilada'nın videolarını çekerken kullandığı fısfıs denenebilir.
  • Mirket  (02.02.23 12:11:38) 
ıhlamur+bal


  • jelly bear  (02.02.23 12:18:20) 
Ilık içecekler ve su iyi geliyor.

Ekstrem durumlar için (ses kısılması boğaz tahrişi vs) vokalzone diye bir pastil var, bende işe yaramıştı.
  • nhk ni youkosu  (02.02.23 12:24:41) 
Bitki çayları çok içince böbreklere fazla yüklenebiliyor, özellikle böbrekte taş/kum varsa sıkıntı olabiliyor. Günde 10 bardak hiçbiri içilmez.

Sıcak değil ılık içtiğiniz sürece her bitki çayı olur, hatta bildiğimiz siyah çayı da demli içiyorsanız açık (baya açık) tüketirseniz daha rahatlatıcı olur. Dümdüz ılık su bile iyi gelir, ben boğaz ağrısına karşı en çok su tüketiyorum.

Çay değil ama:
1-2 tatlı kaşığı bal
2-3 damla limon
1-2 tatlı kaşığı toz zencefil
zencefilin yarısı kadar toz zerdeçal

Miktarları tam veremiyorum, bu yukarıdakileri macun kıvamında karıştırıp boğazınız kötü hissetmeye başlayınca 1 çay kaşığı yiyebilirsiniz. Ufak bir kavanozla yanınızda taşınır mı bilemedim ama ofisinizde oda sıcaklığında durabilir.
  • kobuzchu kiz  (02.02.23 12:47:43) 
Adaçayı, çubuğunu sıcak suya koyar sonra atarsın.


  • wishmaythşngs  (02.02.23 13:03:22) 
içecek değil de ben bi pastil önereyim: vocalzone. diğerleri gibi şeker değil ilaç gibi.


  • oyokbuyoknevar  (02.02.23 15:03:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.