[]

mi box - google chromecast

merhaba,

bu iki cihazdan birini almayı planlıyorum ancak kullananlara da bir danışayım istedim açıkçası.

şu an için elimde bir TV ya da projeksiyon cihazı yok, niyetim projeksiyon almaktan yana. bu cihazların kullanımı için fark yaratır mı bilmem, değerlendirirken aklınızda olsun lütfen.

bir ps4'üm var, onun üzerinden aslında neredeyse tüm platformlara erişebiliyorum (netflix, disney, amazon, mubi, youtube var). niye bilmiyorum ama böyle bi cihaza da yükseliyorum. şu ara henüz fiyatlar da gerçek uçuşa geçmemişken biraz borç yapayım da gireyim şuna diyorum. nedir, ne dersiniz, hangisini almalı?

farklı yöntem önerilerine de açığım.

hunharca düşüncemi de cihazları da eleştirerek yanıtlayabilirseniz sevinirim.

sizi çok seviyore.

 
İkisini de kullanıyorum, özellikle evde iki tane chromecast var. Evde Samsung akıllı tv olmasına rağmen gittim chromecast aldım. Neden? Benim kullandığım uygulamaların Samsung ile anlaşması bitmiş, saçmalık.
Mi ve google karşılaştırmasına gelirsek, chromecast fiziksel olarak çok daha hoş bence, tv'nin arkasında duruyor sadece elektrik kablosu görünüyor, gizleyebilirseniz hiçbirşey yokmuş gibi olur. Mi box biraz daha kutu gibi, masa, sehpa vs. birşeye ihtiyaç duyuyor.
Yazılımsal açıdan bakarsan, ben chromecasti biraz daha google entegrasyonu daha fazla diye seviyorum. İçerik açısından birbirlerinden farkları yok, sonuçta android tabanlı ne uygulama varsa göm gitsin mantığı var.
Performas ise sanki chromecastte bi tık daha iyi, mi box'ta (4k olan) biraz takılma, yavaşlama hissetmedim değil zamanında.
Ama yine söylemem lazım, ben google fanatiği olarak chromecast'e yanlıyor da olabilirim.
  • quaker  (02.02.23 12:11:40) 
NVidia Shield 4K
Google Chromecast 4K
Chromecast with Google TV (4K)
Xiaomi Mi Box S 4K

Bu cihazların hepsini kullandım. Eskiden sadece Chromecast vardı. Yıllarca kullandım.

Sonra NVidia Shield ve Google TV aldım. Projeksiyon cihazı ile NVidia Shield kullanıyorum, televizyonlara Google TV taktım. Chromecast ve Mi Box 4K kullanmıyorum artık.

NVidia Shield, oyun oynamadığım için biraz fazla oldu aslında ama Dolby Atmos soundbar var, onun için iyi oldu.

Bunun dışında, Google Chromecast yerine Chromecast With Google TV almak bence aradaki farka değer.

Mi Box ile ilgili de, aile büyüklerine hediye ettim iki tane. Memnunlar. Atla deve bir fark görmedim açıkçası. Mi Box ile ilgili, iki cihazdan birinde şöyle bir sorun var; Türkiye'de kullanırken saati 4G wifi modem üzerinden alamadığı için eski bir sistem tarihi ile açılıyor, elle her açılışta tekrar tarih girmek gerekiyor. Yoksa Turkcell TV Plus açılmıyormuş. Yurtdışında normal DSL modeme bağlı kullanılıyor aynı cihaz (taşımalı sistem) orada bu sorun yok.

Özetle düz Chromecast almayı artık önermiyorum. Kendi üzerine app kurulabilsin, kumandalı bir alet olsun. Onun dışında Mi Box , Chromecast with TV çok fark görmedim.

Evde çok sayıda Google Nest Speaker ve Nest Router da var. Google TV ile bunların entegrasyonu bir nebze daha iyi sanırım. Yine de Google TV ile Bluetooth ile eşleştirdiğim Google Nest Speaker bağlantısında zaman zaman saçmalamalar oluyor. Bluetooth'u kapatıp açmam gerekiyor vs. İkisi de Google ürünü ve hala yazılım güncellemesi ile düzeltilmedi, bu biraz can sıkıcı. Eleştiri anlamında tek aklıma gelen şey bu.

Ha bir de Mi Box, NVidia Shield, Google Tv.. Hepsinde nadiren de olsa oluyor. Durduk yere Wifi bağlantısı gidiyor. Ya restart ile ya da fişi çıkarıp takma ile düzeliyorlar. İki haftada, ayda bir filan oluyor ama yine de düzeltmiyor olmalarına sıkılıyorum.

Yine de Chromecast with Google TV en sevdiğim Google cihazı
  • nop  (02.02.23 12:53:11 ~ 12:54:21) 
cevaplar için çok teşekkürler.

evet baktığım cihaz chromecast with google tv imiş.

evde kablo ve ses kartı ile m-audio monitör kullanacağım ses için. ses kaynağına çıkış TV ya da projeksiyon üzerinden olacak, o tarafta HDMi rahatlığı ile her iki cihazdan da verim alabilirim diye düşünüyorum.
  • ahmet oturum cerezi  (02.02.23 13:16:34) 
Henüz kullanmayacaksanız kullanacağınız zaman almanızı öneririm.
Mi Box piyasaya çıkalı sanırım 6 yıl oldu, yeni versiyonunun çıkacağıyla ilgili birkaç yıldır bir beklenti var.
Chromecast'te durumu bilmiyorum ama onun da yenisi çıkar belki.

Bence önce projeksiyon cihazı alın, bir süre PS4'ü bağlayarak kullanın, tercihlerinizin ve ihtiyaçlarınızın neler olduğu kesinleşince alın bu android kutuları.

Bu arada belki bir arkadaşınızdan, akrabanızdan boşta kalmış bir cihaza rastlarsınız veya çılgın bir indirim olur. Hayat bu, hiç belli olmaz.
  • michael_knight  (02.02.23 13:36:36) 
hiçbir fikrim yok ama mi box alacaksan ikinci el letgo'dan alma daha yeni dolandırıldım, xx bye.


  • tiny penny  (02.02.23 15:56:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.