[]

Uçağa kabin bagajını kaçak sokmak(müzik aleti) ve delici eşya

Soru1) uçağa kabin bagajını, bagajların kontrol edildiği yere vermeden/kontrol ettirmeden sokmuşluğumuz var(birkaç kilo fazla çıkacağı için) fakat hiç müzik aletini sokmaya çalışmadım(boyutu biraz büyük olduğu için kabin bagajı yerine sayılmıyor, alt bagajda da kırılır malum). Bilindiği üzere kabine alınacak müzik aleti için bayağı para alıyorlar, özellikle yurtdışı uçuşları için. Bu gitarı göstermeden uçağa ücretsiz sokamıyor muyuz?

Soru2) bana ait 2 adet saç kesim makası var. Bunları uçak altı bagaja vermek istesek bile havaalanına sokamıyor muyuz? Xr cihazda gördükleri an sokmuyorlar mı? Berber adam takımını yanında götüremeyecek mi yani?


 
makası uçak altı bagaja sokarsın. sadece ilk girişte bavuluna kesici-delici alet uyarısı stickeri yapıştırıyorlar.

ayrıca: www.youtube.com
  • orpheus  (02.02.23 04:18:42 ~ 04:20:41) 
Ben tam anlamadım, kontuarda kontrolden mi bahsettiniz ilk cümlede yoksa güvenlikten mi? Kontuarda ise zaten o kontrol epey gereksiz çoğu zaman. Şöyle ki online check in yapınca, biniş kartımızı da uygulama qr olarak/makineden alınca direkt kapıya gidebiliyoruz kontuara gitmeden. Kontuara yalnız büyük valiz bırakacaksam/ online checkin yapmadıysam gidiyorum.
Şöyle de bir şey var, pegasusta sabihada son 1 senedir falan sanırım. Artık büyük valizi de görevli olan kontuara götürmüyorum. Makinelere tartı eklemişler, tartılıyor, sticker basıyor, valize yapıştır, sonra uçağa gidecek banda bırak şeklinde sistem. Siz gerçi kabinden bahsediyorsunuz, bu kabin altı.

Benim kafa karışıklığın da burada oldu. Havayolunu ve kalkış havalimanını bilmiyorum ama kabine alınacak bagajı uçağa gidene kadar havayolu şirketi hiç kontrol etmeyebilir yani. Ha bahsettiğiniz güvenlik kontrolü ise (kilodan bahsetmişsiniz ama) onlar çantanın boyuyla ilgilenmezler bence, kabine alınmayacak bir madde olmadıkça içinde.

Yalnız sıkıntı şurada, gitar epey büyük bir eşya. Muhtemelen uçağa biniş esnasında kapıdaki görevliler sorun çıkarır. Eğer yoğun bir ana denk gelirseniz, gitar biraz gizli olursa arkanızda belki bir ihtimal gözden kaçırabilirler. Bazen de umursamıyorlar. 1 parça çanta hakkı olan yerde 3er çantayla gideni gördüm, umursamıyorlardı. Laf anlatmaya kalksalar o uçak 2 saatten erken kalkamaz zaten :)) gitarın boyutunu bilmiyorum ama kabinde izin verilen ölçülerin 20 cm üstüne kadar falan fark ettirmeden geçirilebilir. Pegasus için böyle gibi en azından. Sırtımda büyük seyahat çantasıyla girmişliğim var birçok sefer.
  • senolll  (02.02.23 05:45:41 ~ 05:51:22) 
kabine bir eşya alacaksan üst bagajlara sığmak zorunda. kabin üstü bagaja sığmayacak bir eşyayı kabine alma ihtimalleri epey düşük.

şöyle düşün, nereye koyacak adam? kenarda bırakamaz bir yere sabitlemek bir dolaba koymak zorunda. gitarı bir yere sığdırmak çok zor epey büyük bir eşya. tüm kontrollerden geçsen bile uçağa binerken patlama ihtimalin yüksek. son dakikada bir ton para ödemek ya da gitarı bırakmak zorunda kalabilirsin.
  • roket adam  (02.02.23 10:14:41) 
@senoll
@roket adam
Siz dedikten sonra biraz daha inceledim, gitar boyutu 100cm x 40 cm olduğu için ekstra koltuk satın almak gerekiyormuş. Anca sapını söküp sonra birleştirirsen anca olur:(

“ Kabin içine gitar, saz, keman gibi tek parça müzik aleti el bagajı yoksa ücretsiz kabul edilmektedir. Tek parça 55x40x20 boyutlarına el bagajı olması halinde uçak içine aldıkları kabin boyutundaki müzik aleti için SPEQ ücretlendirme yapılmaktadır. Çello, viyolonsel gibi kabin bagajı boyutlarını aşan hacimli müzik aletleri (kutusuyla birlikte) için ek koltuk satın alınması gerekmektedir.”
  • Unde bach canim  (02.02.23 12:11:21) 
Hocam benim anladığım o daha büyük enstrümanlar için. Yani sen el bagajsız gittiğinde gitar senin el bagajın oluyor ve ücretsiz oluyor. 100 cm çok büyük değil zaten. Ben o uzunlukta sırt çantasıyla da girdim, sorun yaşamadım.


  • senolll  (02.02.23 13:54:18) 
amerika'dan iki kez hard-case içinde strat gitarla geldim. hostesler kendileri aman bir şey olmasın deyip geniş bir baş üstü dolabına koydular. binerken sorun olmadı. (THY) ama epey bir sene oldu. güncel durumu bilmiyorum.


  • nop  (02.02.23 19:11:58) 
"Kabin içine gitar, saz, keman gibi tek parça müzik aleti el bagajı yoksa ücretsiz kabul edilmektedir."

e tamam iste yaniniza bagaj almayacaksiniz, gitari takin gecin. esyalari da asagiya verin. onu almak daha ucuz olur, hem zaten berber takimi da varmis. asagiya verilen bagajda ne var ne yok bakiyorlar mi bilmiyorum ama berber makasi getirmisligim var. (kabinde degil, asagida)
  • supergirl  (02.02.23 22:41:22) 
@supergirl
Sıkıntı şu; gitarın da el bagajı boyutlarını geçmediği durum için onu beyan ediyorlar ama o boyutta anca ukulele olur

  • Unde bach canim  (03.02.23 12:40:52) 
boyutla ilgili bir sey dememis ki? gitar demis, su olculerdeki bagaj yoksa demis. gitarin asagi yukari boyutlari zaten bilindik. yani normalde belirledikleri bir agirlik var bir de olculer. o olculer bagaj icin gecerli, o boy gitar yok zaten. yoksa ukulele derdi (lol)
bas ustu dolaplara sigar gitar. ayni boy olsa zaten bunu kimse merak da etmezdi onlar da yazmazdi.

  • supergirl  (03.02.23 21:56:22 ~ 21:57:00) 
@supergirl
Burada yazmıyor ama SPEQ ücretlendirme listesinde ve ayrıca başka bir başlık altında yazıyor.

  • Unde bach canim  (04.02.23 03:02:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.