[]

Elektrikli Isıtıcı

Eve elektrikli ısıtıcı alayım diyorum ama o kadar çok değişik tür ve seçenek var ki karar veremedim. Ev doğalgaz ile ısınıyor, normalde yeterli oluyor ama çok soğuklarda bazen yetmiyor ev soğuk oluyor. Bir de bebek geliyor yakın zamanda. O yüzden sürekli çalışmayacak ama gerektiğinde çalıştıracağımız bir ısıtıcı lazım destek anlamında.
Yağlı radyatör, konvektör ısıtıcı vs. Hangisi daha kullanışlı olabilir acaba ? Delonghi ve Nobo markaları iyi dendi ama bilemedim.



 
Elektrikli ısıtıcılar çok ciddi elektrik yükü çekiyor özellikle yağlı radyatörler. Eğer bina eski ve kablolar ince tipse, toprak hattı da yoksa yağlı radyatör yüzünden kablo yanığı ve yangın riski doğuyor. Bina yeniyse (10 yıl gibi)bu sorun olmaz ama ben olsam yağlı radyatörden uzak dururdum.


  • titanic kemancısı  (01.02.23 16:10:36) 
Bir üstteki yazara katılıyorum. Yeni bina ama kötü yapılmış bir tesisat yüzünden az daha büyük bir yangın çıkıyordu bu ısıtıcı kaynaklı. aman diyeyim.

Onun yerine çok iyi bir yalıtım önlemi alın ısı kaybını azaltın ev doğalgazla ısınır.


onedio.com
www.mapfre.com.tr
akillibutce.com
energysavingtrust.org.uk
www.youtube.com

Buradaki yöntemlerle doğalgazı daha verimli kullanabilirsiniz.
  • anten  (01.02.23 16:36:24) 
Yağlı radyatör çok konforlu ama geç ısınıyor ortamı da geç ısıtıyor, öyle yarım saat açayım sonra kapatayım diyorsanız ucuz fanlı ısıtıcılar daha çabuk ısıtır

elektrik yükü konusunda fanlı ısıtıcı da 2000w radyatör ısıtıcı da 2000w
  • Sir Anthony Hopkins  (01.02.23 16:37:37) 
Bende Kumtel fanlı ısıtıcı var böyle durumlarda soğuğu kırsın diye almıştım. İşiiş görüyor.


  • peki madem  (01.02.23 16:59:34) 
Bir de şunu eklemek istiyorum yangın çıkmasa bile tesisat düzgün değilse televizyon ve bilgisayar anakartlarının ısıtıcı yüzünden yandığına çok şahit oldum ki şu an ciddi zarar. O yüzden elektrik tesisatınızı ilk kontrol ettirmenizde fayda var.


  • titanic kemancısı  (01.02.23 17:22:17) 
Aynı ihtiyaçlarla Ufo micatronic 2300 w bakıyoruz. Kumandalı olması bizim için tercih sebebi. Çok araştırmadım o nedenle tavsiye ederim diyemem. Ama fikir olabilir belki.


  • hrvl  (01.02.23 17:34:49) 
Bende klima alana kadar Nobo konvektör ısıtıcı vardı 2000w lık ve 1200w lık. 2sini aynı anda açıp kettle falan çalıştıdıgımda sigorta atıyodu ama bu evin elektrik sisteminin fi tarihinden kalmasıyla ilgili :D ben memnundum, çok hızlı ısıtıyodu ama kapatınca 10dk içinde ortam buz gibi oluyodu çunku benim binanın 3 cephesi de açık ve altta kimse yok ustteki komşu da radyatörle ısınıyordu. hani sadece dogalgaza ek ısıtıcı olsun diyosan ben tavsiye ederim Noboyu.


  • e mice  (01.02.23 18:42:05 ~ 18:44:31) 
Bi süre araştırıp dijital kontrolcülü konvektör olabilecek en düzgün çözüm sonucuna ulaşmıştım. Bi sıkıntım da yok epeydir.


  • hedep  (01.02.23 19:07:22) 
fanlı ısıtıcı+1


  • berhudar ol evladim  (01.02.23 21:35:00) 
Tavsiyeleriniz üzere yağlı radyatör fikrinden vazgeçtim. Çünkü bina 60 senelik tesisat sıkıntı çıkarabilir.

Bakalım nobo veya mi akıllı ısıtıcı varmış ikisinden birini tercih edeceğim. Artık hangisi uygun olursa.
  • messor  (02.02.23 13:30:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.