[]

Trafik kazası / karara itiraz / değer kaybı alıp alamama

Trafik kazası sonrasi komisyon kararı ile bütün kusuru 100 olarak bize verdiler oysaki çarpan ve aracı hasar alan biz olmamıza rağmen

Buna nasıl itiraz edebiliriz

100 de 100 kusurlu olduğumuz halde değer kaybı alabilirmiyiz

 
yakın zamanda benzer bir durumu yaşadım, kusur başta %100 karşı taraftaydı, sonrasında komisyon kararıyla %50 olarak değiştirildi. komisyon kararına ancak mahkeme yoluyla itiraz edebiliyorsunuz. ben, bende de kusur olduğunu düşündüğümden mahkeme yoluna gitmemiştim. avukata danıştığımda önce arabulucuya gidilebileceğini, orada uzlaşılamazsa dava açılacağını, bunun da biraz zaman alacağını (1-2 yıl gibi) söylemişti. karar değişirse cüzi bir miktar faiz de alıyorsunuz diye biliyorum.

değer kaybıyla ilgili olarak da sigortacımla görüştüğümde kusur %50 olduğundan bana ancak değer kaybının yarısının ödeneceğini söylemişti, sizin durumunuzda size hiç ödeme yapılmayabilir, sigortacınızla ve bir avukatla görüşün derim.
  • şeyh x  (31.01.23 23:44:07) 
kusur tamamen sizdeyse değer kaybı alamazsınız. önce onu çözmeniz lazım.


  • roket adam  (31.01.23 23:48:02) 
olayın oluş şeklinden eminseniz bir avukata vekalet veriyorsunuz. tahkim komisyonuna itirazda bulunuyor itiraz değelendiriliyor. kusur oranı değişirse değişen kusur oranında karşı taraftan hem aracınızın masrafını hem de sonrasında ikinci bir işlem olarak değer kaybına başvurabiliyorsunuz.
sigortacı gözüyle hasarın oluşuna bir yorum alın önce gereksiz yere avukat masrafıyla falan uğraşmayın derim.

  • erty_ksk  (01.02.23 09:10:22) 
çarpıp hasar almanız değil, olay yerindeki kusurunuz önemli faktör. kırmızıda geçip adama çarparsanız adam mı suçlu olsun?

değer kaybı açmanız için kusurun karşı tarafta da olması lazım.
  • mikahakkinen  (01.02.23 09:28:07 ~ 09:28:24) 
@mikahak çarpan derken yanlış olmuş orası bize çarpıldı, sağ ön kapıya çarpılarak kapı içe göçtü 2 airbag patladı arabanın direği eğildi bu kazanın e-5 ve hız yapılabilecek bir yerde olması gerekirken kartalda minibüs yolunda oldu hızlı geldiği için
Kaza oluş anında dönüş izni olan yerden yolu kesip dönerken minibüs yol veriyor ve geçiyoruz, minibüs durup yol veriyor vuran kişi minibüsün durmasına rağmen sağdan sollama yaparak geliyor ve vuruyor ikimizinde kör noktası olduğu için durmayıp vuruyor

  • horizon  (01.02.23 19:06:35 ~ 19:08:16) 
Yakın zamanda ben de kaza yaptım.
Tutanaktaki ifadelere göre 50 50 kusur verdiler.
Daha sonra ben kamera görüntülerini temin ederek(Savcılık aracılığı ile emniyetten mobese görüntüleri alındı) bunları kasko firmamda benimle ilgilenen birime gönderdim. O birim de tramere sunarak itiraz etti. Sonrasında kusur %100 olarak karşı tarafa verildi.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (01.02.23 19:13:23) 
Valla dediğine göre suçun karşı tarafta olması lazım cidden. Eğer tam dediğin gibi olduysa, karşı tarafın karşı şeritte olması lazım, senin de dönüş hakkın varsa karşı taraf her türlü suçlu olmalı. Araç kameran falan olsaydı işte bu işten tertemiz sıyrılırdın diye düşünüyorum.


  • roket adam  (01.02.23 19:27:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.