[]

daire vs dukkan kirasi

Standart mutevazi bir mahalle dusunelim. Bu mahallenin ana bir caddesinde market, tekel, bufe, firin, petshop, noter gibi tipik dukkanlar var. Bu mahallede, cadde ustu bitisik nizam eski tipik bir bina olsun. Bu binadaki ara kat 70-80m2 kucuk bir 2+1 dairenin kirasi ile bu binanin zeminindeki benzer metrekaredeki kucuk bir dukkanin kirasinin orani sizce kac olur?




 
Turkiyede kiraci ile ugrasilmaz demeye geldim. Vazgec gitsin.

Mutevazi mahalle ise, ticari gucu yok ise. Dukkanin zemin kat daire parasi olmasini beklerim. Gerci ticari vs meskeni hesaba katmamis oluyorum.

Ama atiyorum taksim ise dukkna belki 10 kat degerli
  • camussar  (31.01.23 22:40:29) 
Bir buyuksehirde buyuksehir icin mutevazi fakat mahallenin ana caddesi.


  • dunal  (31.01.23 22:58:27) 
dükkandan kira almak 1-2 yıl sonra sıkıntı olur. esnaf çirkefleşir bu konuda. kendinizin de orada esnaf ya da her dakka başında duran olmanız lazım.


  • sert siyah krom  (31.01.23 23:15:18) 
bahsettiğin yerde 1:1 olur.


  • malheiros  (01.02.23 01:09:03) 
Caddenin potansiyeline göre değişir, ama asla daire fiyatına yakın olmaz. En az 2-3 kat olur, caddeye göre bu 10 katı bile aşabilir.


  • John Bloor  (01.02.23 11:55:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.