[]

her dus aldiginizda sampuan kullaniyor musunuz

ben 2-3 dusta bir kopukluyorum kafami. kafa cok kirlenen, terleyen bir yer degil ki neden sampuan lobisinin oyununa duselim degil mi ama?




 
Her duşumda şampuan kullanır, keselenirim. Aksi durumda temiz hissetmem. Kesem/lifim yanımda olmadığında sadece şampuan kullanırım o da pek içime sinmez.


  • Amaranta ursula  (31.01.23 20:02:45 ~ 20:04:55) 
hergun dus alirim, haftada 2 defa sampuan surerim.


  • cooperr  (31.01.23 20:04:11) 
Hayir asla. Her dusumda sampuan kullansam saçım saman gibi olur.


  • stavro  (31.01.23 20:05:09) 
evet.

islatip sampuanlamadan kurutunca kafa derim fazla yaglaniyor gibi geliyor. senin boyle bir sorunun yoksa bir sikinti yok. bircok uzun sacli kadin sacini haftada bir yikar - yikamasi, kurutmasi, detangle etmesi, sekillendirmesi falan cok is diye. yani tamamen sana kalmis.
  • hot potato  (31.01.23 20:06:08 ~ 20:06:30) 
Her gün duş alırım haftada bir kez şampuanlarım, belki 2 defa ama genelde 1 ama burada konu saçın kirlenip kirlenmemesi değil, kafa derinin ve saç tellerinin bi ph'ı yağ düzeyi var, sürekli şampuanladığımızda deriyi saçı kurutup sonradan ayı gibi yağ basmasına neden oluyoruz, buna gerek yok. Kendi ayarladığı oran ideal olan oran, bununla oynamak çok saçma. Bir de benim saçım çok uzun şampuanlamaya falan çok üşeniyorum asdasds


  • Kaleci Saçlı Forvet  (31.01.23 20:06:46 ~ 20:12:27) 
çok sık şampuan kullanımı sıkıntılı bi durum. kafa derisine bu kadar kimyasalı basınca deri de kendini korumak için yağı basıyor. sonrası kısır döngü işte...

şampuan lobisi +1 :)
  • msb  (31.01.23 20:21:03) 
Kafa nasıl çok kirlenen bir şey değil... Bence kıçımızdan daha çok kirlenen bir yüzey. Vücudun dışarının kiriyle, tozuyla, yağmuru/çamuruyla en çok temas eden ve maruz kalan kısımlarından biri. Yazın leş gibi terlerken daha da fena.
Mesela yüzümüz de en az saçımız kadar aynı şeylere maruz kalıyor evet ama saç kiri/tozu daha çok tutan/yapışan bir yapı. Ayrıca yüz bile yeri geliyor günde birkaç kez yıkanıyor vs. Saç bence vücudun kirlenmeye en yatkın yüzeylerinden biri.

Ha sürekli şampuan kullanmak da tabi sağlıklı değil. Ama erkek ve saçı önlerden hafiften açılmaya başlamış biri olarak o kısmı çok takmıyorum. Tabi önlerden açılmanın sebeplerinden biri de bu kadar sık yıkamak olabilir ama olsun, kirli hissederek gezmektense kel kalayım.
  • gallienus  (31.01.23 20:22:12 ~ 20:24:35) 
Abi yüzünü de sürekli yıkaman, hele sabunla temizleyicilerle falan yıkaman da çok saçma, aynı şekilde yüzündeki yağı da kurutup cilt bariyerine zarar verip sonra derim dökülüyor sivilce çıkıyor vs diye şikayet ediyoruz. Yüzünü de günde bi defa yıkar geçersin.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (31.01.23 20:24:42) 
Daha neler okuyacağız ya. Toplu taşımalardaki pis kokunun bir sebebi de şampuan lobisi demek ki.

Her gün duş alınmalı ve vücut ile saç temizlenmeli. Hatta yazın günde minimum 2 kere yapılmalı.
  • ruhen hastayim ben  (31.01.23 20:25:49) 
Ruhenin dedigini yazacaktim:)) o yüzden mi bazi erkeklerin saci yanmis gibi?

Sampuansiz kece gibi olmuyor mu?
  • Kahvedesu  (31.01.23 20:32:10) 
Her duşta bir kere şampuanlıyorum. Şampuan kullanmıyorsanız saçı neden ıslatıyorsunuz ki?


  • sevilen progressive türkücü  (31.01.23 20:49:45) 
8 milyar insan günde min 2 kere kimyasallarla dolu sabunlarla şampuanlarla duş alıyor. nooooo <80

Dünyayı, kaynakları yedik bitirdik mantar bile bizden insaflı :)
  • msb  (31.01.23 20:53:01) 
Abi işte sorun şu: Sen derinin koruyucu tabakasını ne kadar bozarsan deri de kendini korumaya alıp o kadar yağ üretiyor. Yani günde 2 kere sabunla duş alırsan aslında daha yağlı bir kişi olursun :) Su yağı çözmez evet ama sürekli şampuan vurmayan insanın kafa derisi seninki kadar yağlanmıyor işte, yağsız toz kir de suyla gayet de akar gider. Buna istisna yağ bezi olmayan el ve ayak içleri var tabii. O kısımları günde 50 kere sabunlasan da çok fark etmez.

Her gün şampuan kullananlar durumu bu yüzden anlayamıyor.
  • msb  (31.01.23 21:14:32) 
Seboreik dermatitli ve aşırı kuru saçlı bir insan evladı olarak ben haftada bir şampuan kullanıyorum, diğer günlerde saçımın durumuna göre sadece su ya da sadece saç kremiyle temizliyorum. Fazlası kafa derimi mahvediyor.

Şampuansız olur mu diye şaşıranları bir de no-poo yöntemini araştırmaya davet ediyorum, beterin beteri var :)
  • kobuzchu kiz  (31.01.23 21:19:39) 
Evet çünkü dediğinizin aksine aslında dışarının bütün kirini pisliğini toplayan yer saçlar.

Böyle olmasaydı bile yine şampuanlardım gerçi çünkü çabuk yağlanan bir saç yapım var maalesef.
  • ms brownstone  (31.01.23 21:44:26) 
Hergun sac sampuanlanmali diye bir sey yok boyle bir sac bakimi yok.
Her gun sac mi sampuanlanir allahaskina?

Hani isteyen hergun şampuanlar ben kirli hissediyorum der kendi bilir o ayri normalo bu değil boyle bir sey yok. Hergun sacini sampuanlamamak sizi pis insan yapmaz.
Sacinizi mahveder hergun sampuanlamak.


Bu arada kece gibi falan olmuyor şampuansiz yikayinca. Bilakis surekli sampuanlayinca saçma sapan kupkuru saman gibi bir hal aliyor. Yıpranıyor.
  • stavro  (31.01.23 21:54:56) 
Her gün şampuanlarım

www.kerastase.com.tr

Saçlarım çok gür, çok güçlüdür.
  • gabe h coud  (31.01.23 22:02:44) 
Her gün duş alırım ama saçımı gün aşırı ya da iki günde bir yıkarım; o zaman da şampuan kullanırım. Sadece su ile temizlenmiş gelmiyor.

Yalnız saçı her gün şampuanla yıkamak kadar saç derisine zarar veren bir şey yok sanırım. Lisedeyken bu hataya düşüp her gün iki şampuanla yıkaya yıkaya saç derimi mahvetmistim. kepek ve kasintidan duramiyordum. Doktora gittiğimde çok kizmisti ve saçın her gün yikanmamasi gerektiğini söylemişti. O günden beri her gün yikamiyorum; sonrasında kullandığım özel sampuanlarla 2-3 ayda ancak kendine gelmişti.
  • fraise  (31.01.23 22:06:29) 
her gün duş + iki kez şampuan. sağlıklı olmadığını okuduğum zaman şampuanı iki günde bire indirmeye çalıştım ancak bir iki denemeden sonra asla o temiz hissi yakalayamadığım için rahatsız oldum ve her gün şampuana geri döndüm. şimdi iki kez şampuanı bir gün tek bir gün ikiye düşürmeye çalışıyorum.


  • hypathia  (31.01.23 22:18:50) 
Evet.
Saclarim cabuk yaglaniyor ve yeteri kadar temiz gorunmedigini dusundugumde disari bile cikmam. Simdi her gun sampuanladigin icin yaglaniyor diyenler olacaktir ama pandemi zamani arayi acip sacimi daha az sampuanlamaya alistirmaya calistigim donemde de yaglilik durumu degismedi.

  • pike  (31.01.23 23:23:18 ~ 23:26:20) 
evet hatta bazen duş almayıp sadece saçımı yıkıyorum cunku saçlarımı 1 gün bile yıkamasam o kadar yağlı gorunuyor ki(aslında yağlı da oluyor zaten) insanlar 1 haftadır falan yıkanmadığımı düşünüyor


  • another satisfied lover  (31.01.23 23:37:09) 
sampuansiz demeyelim de sacimi yikamadan dus alirim. yazin gunde uc defa dus aldigim oluyor. (sicak ulke). sacimi uc kere yikayamam. kisin da iki gunde bir yikarim sacimi.

gencken sadece sacimi yikadigim olurdu, simdi tam tersi oluyor.
  • supergirl  (31.01.23 23:56:04) 
1 seneden beri kendimi haftada üç kere sampuanlamak ile sinirladim, hem kafa derisi hem de saçım için çok iyi geldi, ve biraz zaman tanıyınca saçım da alıştı, yağlanması falan olmuyor.


  • fakat  (01.02.23 02:42:47) 
saç ve kafa aşırı hızlı kirlenen yerler. o yüzden demek ki metroda otobüste kimsenin yanına oturulmuyor kokudan.

kafa derisi bu ya yağlanır ıyyy.

ben bir gün yıkanıp bir gün yıkanmıyorum kışları. yazları her gün yıkanırım saçlarımı da iki kez şampuanlarım.
  • Hallegadola  (01.02.23 09:38:23) 
Yaz hariç her gün duş almam, gün aşırı alırım. Gün aşırı aldığım için de şampuanlarım saçımı. Ama tek tur. İki kez şampuanlamam asla.


  • kuehles blondes  (01.02.23 09:58:03) 
her gün duş alırım saçımı da şampuanlarım. sadece suyla ıslatıp geçsem çamur gibi saçla gezerim, korkunç bir şey. açık konuşayım dost meclisindeyiz, yemişim ph'ı mh'ı ben kendimi temiz hissedeyim, çevremi de rahatsız etmeyim yeter.


  • Piyano piyano bacaksız  (01.02.23 10:43:00) 
Tamam lan en temiz sizsiniz ama şampuan yetmez arada bikaç damla çamaşır suyu falan da damlatın saç derinize daha temiz hissedersiniz adsdas.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (01.02.23 10:55:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.