[]

Sigorta ve Kasko bedeli

2 yıldır araç sahibiyim, kaza yapmadım, aracım 2021 model 1.2 motor manuel vites bi araba. Kaskosu ve sigortası devam etmekte olduğu için bilgi alamadım. Şuan tahminen ne kadar kasko ve sigorta bedeli çıkar ?




 
2020 model 1.2 motor arabaya 2022 Temmuz'da ikinci kez yenilerken kaskoya 4000 tl civarı, sigortaya 2500 tl civarı ödemişim.

Bi yüzde 30 koy bence en az üstüne öyle bir şey çıkar.
  • chicha_v2  (31.01.23 00:23:07) 
kasko 5-6 bin tl çıkar.
sigorta kişiye bağlı ama 3-4 bin arası.

  • jelly bear  (31.01.23 00:27:29) 
araç nedir? bedeli nedir?
bunları bilmeden tüm hesaplar yanlış çıkacaktır.

  • erty_ksk  (31.01.23 09:15:25) 
Sigortam.net tarzı yerlerden sorgulayınca çıkmıyor mu? Ben görebiliyorum. Kasko ve sigorta devam ederken bittiği an yenilenecek şekilde teklif alabiliyorsun.


  • Lethe  (31.01.23 10:22:57) 
Araç, şehir, kişi, yaş, ehliyet yaşı bir sürü etken var. En doğrusu son bir ay içinde tekliflere bakmak.


  • John Bloor  (31.01.23 10:38:36) 
@Lethe o teklifler enflasyona yenik düşmemesi için güncel çarpanların çok üzerinde primlendiriliyor. vadesinde tekrar bakarsanız primlerin daha uygun olduğunu görürsünüz.
ayrıca size şöyle bir tüyo da vereyim arkadaşlar;
sigorta şirketleri dağıtım kanalları arasında haksız rekabeti önlemek için sigortalıdan gelen taleplerde ilk gelen kanalı her zaman korur. Bu ne demek?
siz vadesinden önce internet sitelerinden vs. teklif alıp bakıyorsunuz ya hah işte o aracı kurum tüm sigorta şirketlerine sizin teklifinizi çalıştırttığı için kendini kaydettirmiş oluyor. örneğin sonrasında bana geliyorrsunuz erty_ksk abi şuna bi kasko çalış dediğinizde ben sittin sene o tekliflerde ne indirim yaptırabiliyorum ne uygun bir teklif hazırlayabiliyorum. sebebi benim sizin yani müşteri özelinde 2. teklif isteyen olmam. yani aslında siz başkasının müşterisisiniz de ben sonradan işe dahil olup ortalığı karıştırıyor gibi oluyorum. halbuki siz benim kuzenim kardeşim eşim dostum olabilirsiniz. sonra bana "ulan bir de tanıdık bak elin internet sitesi daha ucuz veriyor bizim kuzen pahalı verdi" diyeceksiniz. işin kötüsü bize de bu müşteri daha önce şu aracı ile çalıştı gibi bilgileri vermedikleri için biz de geleni en uygun teklif sanıp size iletiyoruz. bunu bilirsek bir şekilde, bunu kırmak için sizden ıslak imzalı evrak vs almamız gerekiyor falan filan...uzun iş.

sigorta şirketlerinin nasıl çalıştığını bilirseniz karlı çıkarsınız!

*vadesi gelmeden öyle meraktan teklif çalıştırmayın ileriye dönük 15gün 1 aydan uzun teklifler pahalıya gelir.
*vadesi gelmeden sağdan soldan teklif istemeyin tanımadığınız aracıları öncelikli kaydedersiniz sonra asıl sigortacınıza pahalı teklif veriyor buşt herif dersiniz :)
*hasar anında alo diyip hasarınızı yönetecek sigortacılarla çalışın, sigortacılık poliçe satışında değil hasar yönetiminde yapılan bir iştir. bunu unutmayın.
*son olarak da sigortalarınızda en ucuza değil en kapsamlı olana para ödeyin, aldığınız poliçede nelerin kapsamda olup olmadığını sorun sigortacınız anlatsın. bilmediğiniz bir çok detay var. öğrenmekte ısrarcı olun.

hasarsız güzel bir yıl dilerim.
  • erty_ksk  (31.01.23 11:51:58 ~ 11:52:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.