[]

Kiralanan evdeki tadilat sorunu

kardeşim bir ev kiraladı. Depozitoyu verdikten sonra fark edilen bazı sorunlar çıktı. Banyoda havlupan yeri var ama adam pahalı diye taktırmamış. Mutfak balkon kapısında aralık var soğuk geliyor. En önemlisi de yeni bulaşık makinesi aldılar. Kurulum için gelen servis makine ankastre ocağın altında olursa makine patlayabildiği için onay verilemiyor demişler. Ev sahibine bulaşık makinesi için olan boşluğun tezgah altına alınmasını kabul etmemiş. her kiracıya göre mutfağı mı düzenleyeceğim demiş. Sıkıntılı bir tip sanırım. Böyle bir durumda hukuki haklarımız nedir?




 
Ben olsam, ilk önce bunları kayıt altına alır ve ev sahibine mail ve whatsapp'tan yollarım.

Havlupan alır taktırırım, balkon kapısını da yaptırırım ve kiradan düşerim. Eğer mırın kırın ederse siz de ona "Ben de belki ev sahibi taktırmamıştır diye yanımda ev ev radyatör mü gezdireceğim?" diyecek.

Mutfak için ev sahibine suç bulamıyorum. Eğer örneğin doğalgaz tesisatı ile ilgili bir durum olsa, bazen gaz firmaları tesisatlarda yeni şartnamelere göre değişiklik istiyorlar, bunun yapılmasını talep eder veya yukarıdaki gibi yaptırır kiradan düşerim. Ama sizin durumunuzda kardeşiniz bir mobilyacıya geçici bir çözüm yaptıracak ve onu da sineye çekecek.
  • malheiros  (30.01.23 21:04:52 ~ 21:05:26) 
Bence birşey yapamazsın. Açık ayıp var. Sen bu ayıpları görerek kabullenmişsin.


  • Mistyimage  (30.01.23 22:30:55) 
Gordum kabul ettim diyip de sonra ama su yok bu yok demek de bir garip.

Beyenmediysen geri al kaporani yeni ev tut.
  • kuzey li  (31.01.23 00:11:18) 
soğuk geldiğini nerden bilsin bakarak bir kiracı. saçmalamayın.

ben benzer durumda klozette sorun oldu. eski bir klozetti. tamir için tesisatçı tanıdığı var mı diye whatsapp mesajı attım. durum acil, altkata su gidiyor da dedim. bir şy yazmadı. ben de kendim kdvli resmi faturalı tesisatçı bulup yaptırdım. %20 fazla ödedim fatura olsun diye ve eft yaptım. nota yazdım ve faturada da yazıyor. kiradan düştüm. mesaj atmış sözleşmede böyle bir şey yazmıyor da yazmaz tabi sözleşmede bunlar :) kirayı ödeyen kiracı sonuçta. almak için uğraşsın dava açsın bence. soğuk için diyorum sadece. ayıplı mal gibi bir şey. diğerlerini bilemem
  • ShadowOfMoon  (31.01.23 01:18:23) 
*Banyoda havlupan yeri var ama adam pahalı diye taktırmamış.
Ev sahibinin ekstra bir sorumluluğu yok. Önceden konuşulmalıydı.
*Mutfak balkon kapısında aralık var soğuk geliyor.
Tam anlayamadım ne olduğunu. Yapısal olarak eksiklik/bozukluk mu var? O zaman ev sahibinin sorumluluğunda.
*En önemlisi de yeni bulaşık makinesi aldılar. Kurulum için gelen servis makine ankastre ocağın altında olursa makine patlayabildiği için onay verilemiyor demişler.
Bunu da tam anlayamadım. Bulaşık makinesi mi patlıyormuş? Tüple mi çalışıyormuş? Yoksa ocak patlayabilir diye bulaşık makinesi mi konulmuyormuş? Ocağın tipi ne, bulaşık makinasının markası modeli ne? Duruma göre ev sahibi de haklı olabilir, kardeşiniz de.
*Böyle bir durumda hukuki haklarımız nedir?
Çoktur, ama hukuki yolları göze almadan önce insani olarak çözümlemeye çalışmakta fayda var. Uzun, sıkıcı süreçler.
  • redlinetheturk  (31.01.23 18:36:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.