[]

BluTV'deki İngilizce altyazısızlık

Bu platformdaki dizilerde İngilizce altyazı çok nadir oluyor bunun sebebi ne yahu dümdüz hazırda var bi de, eklemesi de zor değildir diye düşünüyorum.

Mesela Handmaid's Tale'ın ilk sezonunu bu yüzden izleyemedim, Türkçe altyazı çok iyi değildi, sessiz konuşulan yerlerde de ben anlamıyodum ne dediğini. Takıntılıyım bi de bi kelimeyi anlamasam geri sarıp tekrar izliyorum falan, böyle böyle tüm hevesimi kaçırmıştı diziye dair.

The Last of Us'ta da İngilizce altyazı bi var bi yok. İlk iki bölümde vardı mesela şimdi görünmüyor üçüncü bölümde. İkinci bölümde de ipadde açınca yoktu PC'de tarayıcıdan açınca vardı falan.

İngilizce dizileri İngilizce altyazı ile, diğer dillerdeki dizileri Türkçe altyazı ile izlemeyi seviyorum. Sırf bu yüzden BluTv'den bi şey izlemeye heves edemiyorum ki çok iyi diziler de var izlemek istediğim. Ama ne açsam İngilizce altyazı olmuyor.

Mail falan atsak eklerler mi acaba :D

 
Valla ingilizce altyaziyi 'olmazsa olmaz' degil de 'olsa iyi olur ama olmasa da olur' seklinde bir ozellik olarak gordukleri icindir. Yani Turkiye de cogu kisi ingilizce altyazi olayini kriter olarak almadigi icin cok ustunde durmuyorlardir.

Sadece bir kisi mail atarsa koyarlar mi bilmiyorum ancak bayagi kisi ayni sekilde mail atarsa kesin koyarlar. Sen yine de mail atip sansini dene bi.
  • j r r tolkien hayrani  (30.01.23 20:44:51 ~ 20:45:13) 
İngilizce altyazı olmaması yüzünden ben de ısınamadım blu TV'ye.

Türkçe olmayan her şeyi orijinal dilinde İngilizce altyazı ile izlemeyi tercih ediyorum.
  • inheritance  (30.01.23 21:19:53) 
Bundan birkaç yıl önce bir Türkiye'deki bir video on demand servisinin istatistiklerini öğrenmiştim.
Seçenek varsa altyazılı izleyen %8, dublajlı izleyen %92'ydi.
Bu %8'in ne kadarının İngilizce altyazı tercih ettiğini hayal gücünüze bırakıyorum.

Çok az kişi İngilizce altyazı ile izlediği için umurlarında olmuyor. O şirketin yöneticisi olsam ben de İngilizce altyazı eklemekle zaman kaybetmeyin derdim sanırım.
Not: Türkçe altyazıyla hiçbir dizi/film izlemiyorum. İngilizce dışındaki yapımları da Türkçe altyazıyla izlemek zulüm olacağı için izlemekten kaçıyorum.
  • michael_knight  (31.01.23 09:00:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.