[]

Sunucu alacağım yardım

Merhaba. Saas tarzında vereceğim hizmet için sunucu satın alıp bir veri merkezinde barındırmaya karar verdim. Şimdiye kadar lazım oldukça vds kiralıyordum ama artık kiralayacağıma alayım mal benim olsun bari düşüncesine girdim. Örneğin 40 çekirdek 80 thread bir makina alsam bunu 40a bölüp, her bir bölüme en az 4gb ram olacak şekilde dağıtarak kullanacağım. Yalnız sunuculardan fazla anlamıyorum. 3 gündür işlemcilerin kaç çekirdek olduklarına bakıp duruyorum. Misal i5 kaçıncı nesil olduğunu kodundan anlayabildiğimiz gibi çekirdek sayısını anlamanın bir yöntemi varsa bunu bilmiyorum. Barındırma fiyatları kaça malolur, ikinci el sunucu alırken nelere dikkat edilir, işlemcinin vs sağlığı nasıl kontrol edilir, internetteki fiyatların üzerine ne kadar pazarlık payı vardır satarken zarar etmemek için kaça almak lazım, barındırma için hangi firmalara bakayım hangilerinden uzak durmak lazım, gibi sorularım var.

Bana yol gösterebilecek olan varsa müteşekkir olurum.


 
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama bahsettiğiniz iş çok kolay değil, başlı başına bir meslek(sistem admin).

Ben bildiğim kadarıyla bahsedeyim sunucuyu aldıktan sonra sanallaştırma teknolojileri ile sanal sunucular oluşturacaksınız. Google wmvare-proxmox gibi araştırmalar yaparsanız kaynaklara ulaşırsınız.

Ayrıca sunucu barındırma için bulunduğunuz şehirde bir veri merkezine başvuracaksınız radore-comnet-turhost gibi (fiyatlar baya yüksek bilginiz olsun)

Sunucu satın alma kısmı bambaşka bir dünya çünkü ikinci el için kimse garanti veremez.
Sunucu yük altında çalıştı mı? Bilemezsiniz.

Kolay gelsin.
  • demirKamil  (30.01.23 20:43:17 ~ 21:57:46) 
hizmet olarak yazılım satacak ve bundan para kazanacaksanız ikinci el sunucularla yedeksiz derme çatma iş yapmayın derim. arkadaşın belirttiği gibi bu başlı başına bir iş. sadece yedekliliği ve yazılım lisanslaması ile bile aklınızdaki rakamın 2-3 katını harcarsınız. sizin için iş sürekliliği önemli olacak çünkü. sunucuların ne zaman nerede patlayacağını tecrübeli adamın bile izlemesi takip etmesi zor.

dedicated server kiralayıp bir süre işi tecrübe edin derim öncelikle.
  • roket adam  (30.01.23 22:34:18) 
3-4 ay dedicated kiralama parasına sunucu satın alınıyor, onun için parayı çöpe atıyor gibi hissettim. Kaldı ki bu kiralayacağımız sunucu da sıfır değil, ne kadar yük altında çalıştığı muamma olan sunucular, almayı düşündüklerimiz gibi. İşte bunun gibi kaç saat çalıştı yüzde kaç ile çalıştı bunları gösteren bi sistem yok mu almadan önce teste sokalım?


  • Tisatiaşer  (30.01.23 23:16:43) 
kosgeb projemize sunucu alirken ist de bi firma yardimci olmustu. sizin sorulariniz daha detayli ama cozerler belki derdinizi, pm atarsaniz iletirim firmayi


  • sekerler diyarinda bir ruya  (30.01.23 23:22:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.