[]

VPN ile uzaktan çalışmada modem sorunu

Selam arkadaşlar,

İşyeri ağına uzaktan VPN ile bağlanıyorum.

Superonline'ın bir modemi var wifi6 zte diye bir model.

Ben bu modemde işyeri ağına bağlanırken çok fazla problem kopma yaşıyorum.(uzaktan çalıştığım ofis bilgisayarı dışında hiçbir problem yok.) Ama aşırı bir kopma. Sonra çağrıdan bir teknik eleman gönderdiler, sizin şirketin güvenlik duvarı ile çakışıyordur falan dedi modemi değiştik Huawei wifi6 bir modemle. Çok mutlu mesuttum bu modemle ama uzun sürmedi, bozuldu canına yandığım. Bana yine en başta sorun yaşadığım modemi getirdiler :(( Arıyorum bizlik bir şey yok diyorlar. Kaç haftadır cep telefonumun interneti ile bağlanıyorum ama kalıcı bir çözüm şart. Modem almak bir seçenek ama her internet taahhüdü ile veriyorlar zaten bunu niye yapayım diye düşünmüyor değilim, çok da pahalı olmuşlar.

Şimdi soru şu: Modem ayar sayfasından güvenlik duvarı seviyesini en düşüğe çekmek, 2.4 ile 5 GHz sinyalini ayırmak çözüm olmadı.

Bu sorun yaşadığım modem, işyerimde ne ile çakışıyor olabilir? IP olabilir mi?
İşyeri IT'sinden nasıl bir destek isteyebilirim, modem ayar sayfasından kontrol edebileceğim başka bir şey var mı?

Bir de şöyle bir şey var, eski telefonum Huawei Mate 10 Lite, bununla internet paylaşımı yapıp laptoptan gayet güzel çalışıyorum ama Xiaomi 12T marka 5 GHz destekli telefonumun internetini paylaşıp çalışmak istediğimde tıpkı bu sorunlu modemde yaşadığımı yaşıyorum. Belki bir fikir verir diye yazdım.

Görüşlerinizi rica ediyorum.

Sevgiler,

 
Eğer başka sitelere bağlanırken sorun yok, ama VPN ile bağlantı kurduğunuzda sorun varsa, MTU ayarından olabilir. VPN'i nereden (modemden mi, PC'den mi neyse) ayarlıyorsanız, ITci ile irtibata geçin doğru MTU değeri ne olması gerekiyorsa ona göre yapılandırmanızı güncelleyin. Not: MTU ayarını modemin WAN (yani TTNet ise, TTNet ağına bağlanma ayarından değil) ayarlarından değil, varsa VPN ayarlarında değiştireceksiniz.


  • malheiros  (30.01.23 14:15:12 ~ 14:34:41) 
bir arkadaşın superonline ile aynı sorunu vardı. ofisten mobil (4g) modem almıştı evde çalışabilmek için (pandemi öncesi). o zamanlar draytek kullanılıyordu vpn için ondan olabilir. o arkadaş ayrıldı. şimdi sophos kullanılıyor sorun yaşayan duymadım.


  • inheritance  (30.01.23 14:22:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.