[]

İnşaat mühendisleri nasıl iş buluyor

Merhabalar. Çalıştığım yerde inşaat projelerinden haberim oluyor. İnşaat işleri yoğun. Ama ilginç bir şekilde İşkur sitesinde inşaat mühendisi ilanı görmüyorum. En son üniversite puanları çakılmıştı. Son durum nedir? Teşekkür ederim cevaplar için.




 
ODTÜ inşaat mühendisliği (2018) mezunu arkadaşım asgari ücretten hallice bir maaşla büyük bir inşaat şirketinde çalışıyordu. Linkedin’dan bulmuştu. Şu an emlakçılık yapıyor, yakın zamanda kurumsal bir markanın bayiliği aldı.


  • Erestor  (30.01.23 13:12:59) 
benim bir arkadaşım var. itü mezunuydu. başta iş bulmakta baya zorlanmıştı. sonra mersinde bir beton fabrikasında iş buldu. 2 yıla yakın çalıştı. maaşı asgarinin üstündeydi. yemek/kalacak yer verdikleri için harcaması pek olmuyordu. en son maaşı 12-13 civarıydı sanırsam.
şimdi manisada sanırsam 22 bine falan iş buldu. oraya geçti. yine kalacak yer/faturaları karşılıyorlar.

o yüzden önemli olan ilk işi bulmak. gerisi gelir diye düşünüyorum. bi de şehir farketmeksizin kabul etmek gerek.
  • jelly bear  (30.01.23 13:42:56) 
Genellikle iş arkadaş çevresiyle bulunuyor. O firmada çalışan ya da çalılmış kişiye “tanıdığın işi becerebilecek bir inş müh var mı” diyorlar. O da etrafına söylüyor. Daha önce iş arıyorum haber alırsan söyle bana diyeni yönlendiriyorlar. Böyle yürüyor.

Bu arada eskiden şantiyecv mi ne bir site vardı. Kariyer linkedin falan hikayeydi, oradan çok rahat iş bulunuyordu. Uzun zaman önce o site de kapandı.
  • Unde bach canim  (30.01.23 14:16:27) 
ODTÜ inşaat mezunu bir tanıdık Linkedin'inden gördüğüm kadarıyla bir süre akademide takılmış, sonra ayrılıp web geliştirici olarak çalışmış, en son da yine web geliştirici olarak yurt dışında iş bulmuş. Lisede de amatör bir şekilde kod yazdığını anımsıyorum ama bu adamın, onu not düşeyim.


  • aloha snackbar  (30.01.23 20:57:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.