[]

YırtıkPantolon gibi dünyayı gezmek

Dünyadaki bütün ülkeleri gezmek amacıyla hala yollarda. Şuan Hindistan'da. Yani masa başında oturup izlemek sarıyor ama kendisiyle empati yapınca benim hayatta yapamayacağım bir şey. Siz olsanız yapar mısınız?

Sanki herhangi bir ülkede yerleşik hayata geçip arada gezi videoları yapsa daha iyi gibi?


 
Yerlesik hayat yerine, plansiz kafana göre gezmek daha zevkli. Örnegin bir gün sabah kalvaltisinda kafama esti, Istanbuldan Ankaraya ucak baktim. Ayni gün ucup, 1 gün kaldiktan sonra Ankaradan direkt ucus olarak Kars i gördüm. Karsa gidip 1 gün kaldiktan sonra Dogu exspresiyle Erzincana gectim.... Bu spontane kararlarla verilmis 1 haftalik gezideki tadi hala unutamiyorum.

Bu tür gezilerin tek dezavantaji maddiyat. Yirtikpantolon onu cözmüs gibi duruyor...
  • VIPCH  (30.01.23 12:59:54) 
Bahsettiğiniz kişi kim bilmiyorum ama hayatta yapamam, şuradan memlekete gitmek için uzun uzun plan yapan insanım. Görece farklı iki ülkeye gittim, mental hazırlığım haftalar sürdü.

"Sanki herhangi bir ülkede yerleşik hayata geçip arada gezi videoları yapsa daha iyi gibi?"
Neden? Neye göre daha iyi? Yani, belli ki ülke ülke gezen bir gezginden bahsediyoruz, yerleşik hayata geçmesinin ne avantajı olacak? Kullanmadığı eşyaları yığmak için kullanmadığı bir ev mi alsın/kiralasın? Sanki sizin yapamayacağınız bir şeyi yaptığı için izlerken bile size anksiyete kaynağı olmuş :)
  • kobuzchu kiz  (30.01.23 13:08:31) 
Ben yapamam çünkü çok evcimen bir insanım. Ama bazıları da sürekli gezmeli hayatı seviyor. İnsanlar çeşit çeşit.


  • peki madem  (30.01.23 13:10:01) 
Ben de sevmiyorum sürekli gezmeyi açıkçası. Ama bu da bir yaşam tarzı tabii. Saygı duyarım.


  • roket adam  (30.01.23 13:27:27) 
dört seneden uzun süredir yollarda olan ve seyahat eden bir arkadaşımla konuştuğumda en son yorulduğunu ve bir süre için olsa da bir yerlere yerleşebileceğinden bahsetmişti.

kısacası başta zevkli olsa da uzun vadede zorlayıcı olabiliyor.

ben de 3 ay süreyle seyahat etmiştim, benim için güzel bir deneyimdi. daha fazla param olsa daha uzun gezerdim. şimdi de evlenmiş olmasam falan kesin bir yandan gezip bir yandan çalışıyor olurdum (remote kafası)
  • cedric tweedledee  (30.01.23 13:31:49) 
yaş, beklenti, hayat şartları ile ilgili bir durum. gün gelir öyle şeyler olur ki hayatınızda yapmam bana ters dedğiniz her şeyi yapar halde bulursunuz kendinizi.

yırtık kendisi için en iyi ne ise onu yapıyor.
  • selam  (30.01.23 13:39:43) 
Sanki herhangi bir ülkede yerleşik hayata geçip arada gezi videoları yapsa daha iyi gibi?

size gore daha iyi sanirim, ona gore su anda daha iyi degil demek ki, onun buna ihtiyaci var ve bunu deneyimlemek istiyor demek ki.

ayrica 'basta zevkli olsa da uzun vadede zorlayici olabiliyor' bu da kisiden kisiye degisir, etrafinizdaki tek bir kisinin yorumunu tek gercek olarak kabul edip etmemek, ya da yasamdan kendi beklentinizi ve kendi yargilarinizi tek gercek olarak kabul edip etmemek hep size kalmis. herkesin gercegi, ihtiyaci, yasami bambaska.
  • kassiopeia  (30.01.23 13:51:22) 
Ben olsam yapar mıyım? Kulağa güzel geliyor ama yapamam. Bi de bu işin finansman kısmı var. Kim para veriyor? Birikim mi harcanıyor? Benim bildiğim birkaçı kuruş paralarla yapıyor bu geziyi. En ucuz ulaşım, en ucuz konaklama, her şeyin en ucuzu.. ucuz olsun diye geçen ay 12 saat süren aktarmalı uçuşla istanbula geldim. Yoldayken üstümü başımı yırtacaktım. Günlerce kendime gelemedim. Ki bu bile çok uçuk bir örnek benim için. Atm'ye gidip para yatırmaya üşendiğim için iki aydır kredi kartı borcumu avans hesaptan ödüyorum.

Yerleşikken arada gezi videosu çekse daha mı iyi.. bence kimse hiçbir yere gitmesin video falan da çekmesinler daha iyi. Şahsi fikrim.
  • IncredibleMau  (30.01.23 14:05:36) 
valla olay parada bitiyor. para olmadan nasıl yapılır ki. millet öyle bir bahsediyor ki sanki bedavaya geziliyor. basbaya zengin işi işte. böyle adamlar aileden zengindir zaten.


  • nothing in my way  (30.01.23 14:23:36 ~ 14:30:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.