[]

Gecmişteki yabanci filmlerde lanse edilen Türkiye'nin gerçek olması

Turkiye'de gecen eski filmleri hatırlarsınız.

Genelde kötü gösterildiğinde kızardık ulan biz boyle miyiz, ulkede bu kadar carsafli mi var, biz arap degiliz, uckagitci degiliz vs vs..

Fakat şimdi gidin bir eminönüne, taksime, Jackie Chan filmi altın yumruk istanbulda 2001de cekilmis.

Oradaki görüntülerin aynını görürsünüz.

Güncel olarak şu sıralar jack ryan dizisine sardık. Orada da turkiyeyi suriyeden beter gostermeye çalışmışlar. Dogudaki varos yerleri gostermisler.

Suriye den kacan multecilerin Türkiyeye gitmek istemedigini, aslinda avrupaya gitmek istedigini falan göstermişler. Ki bunu Barış Atay da söylemişti geçenlerde.

Pü allahin cezalari benim vatanim cennet cennet diyemedim. Dönen illegal islere de yok canim abartmasinlar diyemedim.

Sizce tüm bu olacaklar planli mıydı 20 sene öncesinde ak partinin iktidara getirilmesi abd destegiyle falan..

 
Dünya klasiklerinin Fransız, Alman cenahını okuduysan, orada bir Batı dünyası vardır, bir de Osmanlı, Türk, Arap, Ortadoğu konbini vardır.

Biz kendimizi Cumhuriyetle Ortadoğudan ayırmış ve Batı dünyasına entegre olarak görmüş isek de, Batılılar bizi ait olduğumuz cenah içinde görmüşler hep.

Kırk yılda bir Türkiye'ye gelen turiste de, Fesli, işlemeli yelekli, şalvarlı, çizmeli dondurmacıyla (sanki Türkiye'de herkes ona biniyormuş gibi) deve göstermişsin.

Başka ne bekleyebilirsin ki.
  • Mirket  (30.01.23 00:17:44) 
bu film sonuçta, modern avrupai bir türkiye göstermenin çekici yanı nedir? insanlar zaten bu ülkeye avrupa olmayan bir yer görmek için geliyor. suriye’den beter değiliz tabii ama filmlerde ülkenin egzotik gösterilmesi normal bence


  • roket adam  (30.01.23 00:55:34) 
50 lere kadar ankara kizilay a kravatsiz girmek yasakti. Uzun uzun yazmaya gerek yok. O donemlerde fazlaca imaj kasiyorduk.

Yine trt 90 lara kadar sokak roportajlarini sadece egitimli kisilerle yapiyordu.

Yanii kendi elimizle imajimizi farkli yansitiyorduk.

Sonradan bu imaj kasma isi bitti.
  • halk  (30.01.23 08:06:49) 
demokrasi rüzgarlarının estiği bir zamanda deniz baykalın f.gülen(abd) kasetleriyle yollanıp yerine kılıçdaroğlunun gelmesi bile amerikanın desteğiyle oldu nasıl bir soru bu
köprüyü ağalar tutmuş size köprüyü geçmekte serbest olduğunuzu vehmettiren ne
bu ülke 2. 3. dereceden bir amerikan kolonyal idaresidir ne kadar çabuk kabullenirseniz o kadar iyi
  • comp  (30.01.23 10:31:14 ~ 10:31:48) 
standart amerikalının türkiye ile ne alıp veremediği olur ki.
adamların gözündeki imajımız bu.

  • vizivozo  (30.01.23 11:03:18) 
Bana tuhaf gelende bu batılıların Avrupalı Amerikalı neyse, her gördüklerine inanmaları ya da izledikleri filmlerden fikir edinmeleri. Yani ben de Hint filmi, nazi filmi izliyorum ama izleyip geçiyorum.
Kültür bakanlığı swimmers gibi mallıklara izin verdiği sürece başkalarına laf söylemeye de hakkımız yok maalesef.

  • wishmaythşngs  (30.01.23 15:27:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.