[]

Havaalanından pasaportla çıkış yapıp uçağa binmeden dönüp IMEI kaydetmek?

Merhaba, yurtdışına tek yön uçak bileti alıp pasaport kontrolden geçip sonra uçağa binmeyip geri dönerek IMEI kayıt hakkı elde edilir mi?

Hatta daha iyisi, iptal hakkı bulunan bir bilet alıp bileti pasaport kontrolden sonra iptal etmek mümkün olur mu? Check-in yapmış olma şartı var mı pasaport kontrolden geçmek için?

Freeshop'tan faydalanma durumları nasıl olur?

 
Vizeniz oldugunu ya da vizesiz bir yere bilet alacaginizi varsayarak yaziyorum, Pasaporttan binis karti olmadan gecirmiyorlar, dolayisiyla check-in sart.
Ayrica bildigim kadariyla Tr'de pasaport cikisi ile giris birbirine direk bagli degil, yani birinin sizi ara kapilardan tekrar pasaport girise gecirmesi lazim. Bunun disinda baska bir zorluk cikar mi bilemedim.

  • kassiopeia  (29.01.23 17:03:38) 
www.donanimhaber.com

Yapılıyor gibi. Buradan daha çok okursunuz forum olarak.
  • logisticsmanager  (29.01.23 17:04:38) 
Olmaz. Uçağa binmeden uluslararası alandan çıkarsanız çıkış iptal damgası basıyorlar. Ayrıca niye uçağa binmedin, havalimanına ya da uçağa bagaja valiz içinde bomba mı koydun naptın diye polis sorgusuna bile maruz kalabilirsiniz. Değmez diyorum. Sakın böyle bir işe kalkışmayın. Telefon kaydedemediginiz gibi terörist muamelesi görüp 4-5 saat havalimanı polis amirliğinde misafir de edilirsiniz.


  • rosencruz  (29.01.23 17:32:16) 
yılbaşından önce haber çıkmıştı, Türkler bunun da yolunu buldu tarzı. Zamsız imei kayıdı için bu şekilde yapmış pek çok kişi habere göre. (git:www.cumhuriyet.com.tr )


  • sirkelimon  (29.01.23 17:43:45) 
sözlükte bununla ilgili debe entrysi vardı, yapan çok varmış. yalnız biletiniz iptal olmaz bildiğim kadarıyla. bagaj vermezsiniz, şart değil.


  • deartheodosia  (29.01.23 19:21:02) 
Dostlar bu durumu yaşadım ben. Check-in ve pasaport kontrol sonrası uluslararası alanda iken bir sebeple uçağa binmemem icap etti. O alandan yürüyerek çıkacak bir yer yok. Ancak polise gidiyor durumu anlatıyorsunuz. Çıkış iptal damgası basıyorlar. Freeshop alışverişi varsa onu da iade ediyorsunuz. E devlette giriş çıkış görünmüyor. Telefon kaydı falan olmuyor. Hal ve hareketleriniz şüpheli görünürse polis sizi bir süre alıkoyabiliyor.


IMEI ücretleri artacağı dönemde yılbaşı önü bir deli kuyuya taş attı sanıyorum Twitter'da. Ajansın biri de tüm haber sitelerine sattı aynı metni. Varsa böyle IMEI kaydeden görüntülü bir ispat görelim. Tekrar söylüyorum başınıza bela alma ihtimaliniz var. Havayolu işleri şakaya gelmez. Yapmayın girmeyin bu işlere.
  • rosencruz  (29.01.23 22:16:30) 
yurtdışı gidiş alanından çıkana kadar yaşatacakları sıkıntı > o pasaport kaydı diyeyim.


  • obaa  (29.01.23 22:41:28) 
Aslında en iyi bilet alacağın adres www.bilet.com bana göre.


  • denis  (06.04.23 16:45:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.