[]

Aranizda satin almaci var mi?

Bir pozisyon icin 2. gorusmem var. Lojistik + satin alma icin. Lojistik kismina hakimim, aslinda satin alma surecleri hakkinda da biraz fikrim var ama direkt satin almaci olarak calismadim daha once.

Sirketin proje muhendisleri musteri buluyor veya talep topluyor satin almaci da anlasmali saglayicilari ile parca tedarigi sureclerini yonetiyor yapilan is en tepe seviyede bu.

Tuyonuz varsa vereceginiz sevinirim. Mesela bana deseler ki tedarikcimizde parca cok pahali ama 15 gun icinde de lazim ne yaparsin, ne denir? Bu sorunun cevabi biir suru degiskene bagli farkindayim ama dedigim gibi biraz vizyon ariyorum.

 
Ben varım. Yani belli süredir sourcing yapmadım daha çok operasyonel satın almadaydim 2021'e kadar.


  • logisticsmanager  (29.01.23 17:30:03) 
eşim satınalmacı ona sordum şimdi, aynen iletiyorum.

yapacağı şey ihtiyaç kadarını almak. şuna bakacak ne kadar adette ne kadar sürede lazım devamlı alınacak bi şey mi. ihtiyaç kadarını minimum miktarda alıp kalanı için alternatif tedarikçilerden sipariş almak en mantıklı olanı. şunu unutmasın her zaman üretimin durması pahalı mal almaktan daha pahalıdır. stratejik ya da teknik satınalma olsun, en önemli şey araştırmacı olup piyasayı bilmek. teknik analiz yapabiliyorsa daha iyi, yoksa piyasa araştırmasını daha iyi yapmalı. hiçbir zaman tek bir tedarikçiye bağlı kalmamalı. mümkün mertebe her üründe birden fazla yerden fiyat almalı.
  • pide  (29.01.23 19:47:23) 
Ne lazimsa o kadar al +1
Tam satin almaci degil anladigim kadariyla tedsrik zinciri kismina bakacaksin. Bu durumda fiyat seni baglamaz satin almaci veya fiyat analizci bu konuyu irdeler. Hadi diyelim fiyat da senin isin anlasma surecinde cok mantiksiz bir fiyatsa ust amirin tekrar pazarlik yapar.

Yukaridaki saydiklarim olmadi sen mali aldin sonra fiyattan patladin pahali diyene en pahali mal olmayandir diyebilirsin.
  • kuzey li  (29.01.23 22:44:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.