[]

Monitör Arıyorum

2 adet 25inç monitörümü satıp yerlerine 1 adet 27 inç veya 32 inç monitör alacağım.

çok oyun oynamıyorum, oynasam da fps tarzı şeyler oynamıyorum. (civ, dota auto chess, age of gibi daha sabit oyunlar oynuyorum ve iddiam da yok) o yüzden hz değeriyle pek bir işim yok.

%90 sadece yazılım işleri yapacğaım.

type-c giriş olması önemli. macbookumu bağladığımda, macbooka başka bir şarj aleti vs. bağlamama gerek kalmasın. bunu mutlaka istiyorum.

4k olması önemli. ekranı 2ye 3e bölmeye çok yardımcı oluyor. (bi tarafa kodu, diğer tarafa proje çıktısını veririm vs)

açıkçası bunun haricindeki özelliklere pek hakim değilim. o yüzden çok yorum yapamıyorum ama düşük çerçeveye sahip olması falan iyi olurdu.

bir de galiba studio display dışında hiçbirinde yok bu özellik ama: teknik olarak mümkünse, macbookun kendi parlaklık değeriyle oynadığımda, monitör de o değere gelse iyi olur. ama studio display dışında mümkün değil böyle bir entegrasyon sanırım. illa ki monitör üzerinden ayarlamak lazım herhalde.

www.hepsiburada.com

şunu görmüştüm, ama çok da ortada cevaplar aldım. akıllı monitör olması da iyi favor aslında.

www.amazon.com.tr

sonra bir ara buna falan da baktım. sonra kafam komple dağıldı. ne önerirsiniz?

 
Samsung veya Viewsonic size uygun. Ancak 27" ve 4K verimli olmaz, yazılar çok ufak olur. Aynı markaların 32" olanlarına bakın.

Amazon'da bulabilirsiniz. Dell fiyatının yarısına idi (Aralık ayında).
  • alfired  (29.01.23 13:41:40) 
bir küsur yıldır 27" 4k kullanıyorum, ben sorun yaşamadım. Windows'ta %150 yaptım scalingi. Tabii bazı uyumsuz programlarda menülerin vs. bulanık olduğu olmuştu ama kendi kullandığım klasik Adobe Suite, MS Office vb. için sıkıntı yok. Chrome'da çoğu şey %100 ama bazen gerekirse %110-120 yaptığım olmuştu.

Mac'te zaten ekran kısmında belli hazır şablonlar var uygun olanı seçersin ona göre scaling yapar. 32 alacaksan gidip bir gör bence, çözünürlük olarak mantıklı olsa da masada bana fazla büyük gelirdi mesela.

Ekran tavsiyesi veremeyeceğim ben type-c'siz ekran kullanıyorum :/
  • nhk ni youkosu  (29.01.23 14:25:47) 
Özellikle ergo stand olarak adlandırılan stand yapısı çok hoş: www.amazon.com.tr


  • melancholia  (29.01.23 21:24:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.