[]

Para Biriktirme

**az önce duyuru olarak açınca cevap yazılamamış, yeni gördüğüm için düzeltemedim. Valla telefonda da düzeltmeyi beceremeyip baştan yazıyorum. özür dilerim.’

Başlığı ‘para biriktirme’ olarak açtım. Cevapları merak ediyorum cidden;
Her ay kenara yaklaşık 10-12bin tl ayırabilseniz nasıl değerlendirirdiniz?

 
fon alırdım. Türü size kalmış hisse senedi fonları, emtia fonları, direkt altın fonu vs. çeşitli şeyler yapılabilir. Benim bu yıl biriktirdiğim emtia fonu zararda ama hisse senedi fonu %100 üzerinde getiri elde etti. Tek tek hisse seçemem diyenler için güzel şeyler bence. Karışık sepet yapınca da (bende 3 çeşit var sadece o bile) biri kaybetse öbürü kazandırıyor, yarın emtialar artmaya başlasa hisseler düşse yine ortalamada artıda olurum sanırım.

Kimi bes'e yatırıp altın fonu falan seçiyor o durumda devlet katkısı devam ediyorsa beelki avantajlı olabilir. (ama kafana göre çekemiyorsun çeksen o avantajı hemen alamıyorsun vs. araştırmak lazım)
  • nhk ni youkosu  (28.01.23 21:16:35) 
Söylediğin miktardan hareket ederek:

Her ay bir çeyrek altın alır bir köşeye koyarım.
Her iki ayda bir bir adet Eurobond alırım.
Kalanı ile Temettü 20 endeksinden o yıl temettü verimi en yüksek hisseden alırdım düzenli olarak.

Ve Eurobondun 6 ayda bir vereceği kuponu tekrar Eurobond'a hissenin vereceği temettüleri yine aynı hisseye yatırırdım.
  • Mirket  (28.01.23 21:35:24) 
aylık 10-12 bin ödeyebileceğim taksitli nakit avans veya ihtiyaç ihtiyaç kredisi çekip altın alırdım topluca.


  • nuisance  (28.01.23 23:39:33) 
altın, dolar, euro, yatırım fonu tarzı bir sepetle ilerlemek en temizi.


  • roket adam  (28.01.23 23:51:50) 
Hisse alırım


  • gabe h coud  (29.01.23 00:22:53) 
Ben düz adamım, fakir büyüdüğüm için risk almaktan korkuyorum, o yüzden %60 altın, %40 dolar diyorum.


  • h1a9t6a7y  (29.01.23 01:17:33) 
turkiyede degilim o yuzden ulasim seceneklerini bilmiyorum ama ben maasimdan arttirdiklarimla abd borsasina yatirim yapiyorum.


  • hot potato  (29.01.23 02:31:39) 
%75 coin alirim, %25 altin


  • cooperr  (29.01.23 02:38:34) 
Uzun vadeli yatırımsa dolar bazlı ETFlere ya da sağlam şirketlerine hisselerine yatırım yaparım.


  • salihdt  (29.01.23 04:28:43) 
Hisse alırım. Cok az kismiyla da altin.


  • stavro  (29.01.23 12:01:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.