[]

Biigisayar ışığının göze zarar vermesini engelleyen gözlük sahi yararlı mı?

Doktor bana böyle bir gözlük verdi, aldım, kullanıyorum.
Ama pek bir faydası yok gibi. Bir değişiklik göremiyorum açıkçası.

Ne dersiniz?

Kullanmaya devam edeyim mi?

Daha iyi bir gözlük mü almalıyım yoksa. Aldığım devlet hastanesinde yazılan, SGK'nın ödediği bir gözlük.

 
bu soruya +1 ekliyorum ben de merak ediyorum


  • sipsiyah  (28.01.23 13:45:45) 
Bahsettiğiniz şey mavi ışık gözlüğü ise evet, faydalıdır.


  • Mirket  (28.01.23 14:11:34) 
bir de mavi ışık kesici ekran koruyucular var. size uyar mı gerçekten işe yarıyor mu araştırmak lazım.


  • lazpalle  (28.01.23 14:12:47) 
Bilgisayar ışığının gözlere zarar vermesini önlemek için tasarlanan gözlüklere "bilgisayar gözlüğü" veya "mavi ışık engelleyici gözlük" denir. Bilgisayarınızdaki, telefonunuzdaki veya tabletinizdeki gibi ekranlardan gelen mavi ışığı filtreleyen özel camlara sahiptirler.

Bazı insanlar bu gözlükleri faydalı bulurken, diğerlerinin pek bir fark görmediği doğrudur. Bunun nedeni, bilgisayar gözlüklerinin faydalarına ilişkin kanıtların hala karışık olması ve tüm çalışmaların etkili olduğunu bulmamış olmasıdır.

Size reçete edilen ve SGK tarafından ödenen gözlükler en iyi kalitede olmayabilir ve diğer markalar kadar etkili olmayabilir.

Bununla birlikte, mavi ışık göz yorgunluğuna, baş ağrısına ve uyku sorununa neden olabilir, bu nedenle özellikle ekranlara bakarak çok zaman geçiriyorsanız gözlerinizi bundan korumak iyi bir fikirdir.

Doktorunuzla tekrar konuşmanız ve sizin için daha etkili olabilecek başka marka veya türde bilgisayar gözlüğü önerileri olup olmadığını öğrenmeniz faydalı olabilir.

Tabletinizde veya telefonunuzda çok uzun süre oynadığınızda olduğu gibi, gözleriniz ağrımaya ve yorgun hissetmeye başlayabilir. Gözlükler gözlerinizi bu mavi ışıktan korumaya ve daha iyi hissetmelerine yardımcı olabilir.
  • hadi ya la  (28.01.23 14:18:20) 
Artık bilgisayar ve telefonlardaki neredeyse tüm işletim sistemlerinde mavi ışık sadece tek tık ile kapatılabiliyorken para tuzağı olduğunu düşünüyorum. Ne zaman gözlükçüye girsem bana normal lenslerin 2-3 katı fiyata bunlardan satmaya çalışıyor, ben cihazdan hallediyorum sağ olun diyorum.


  • aloha snackbar  (28.01.23 14:24:20) 
Astigmatlı biri olarak gözlük varken daha uzun saatler sorunsuz çalışabiliyorum. Gözlüksüzken başıma ağrı giriyor, gözlerim kuruyor, çalışamıyorum. Astigmatla alakası var mı yoksa bilgisayar ışığını kırdığı için mi bu fark, bilmiyorum. Astigmatın yakına bakmakla alakası olmaması lazım sanırım, uzağı görmekte sorun çıkarıyor. Bu durumda gözlük bilgisayarda çalışmayı kolaylaştırıyor sanırım. Bilemiyorum


  • kurbanlik koyun  (28.01.23 16:58:13 ~ 16:59:12) 
@kurbanlik koyun +1. Pandemide online ders verirken oluşan göz yorgunluğu/kuruluğu, akabinde baş ağrısı vb. gibi sebeplerle almıştım. hâlâ kullanıyorum, memnunum.


  • dark-tower  (28.01.23 21:26:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.