[]

Volvo'lar gerçekten de daha dayanıklı mı oluyor?

Bu yalnızca bir efsane mi yoksa gerçeği var mı?

Teşekkürler :)


 
Dayanıklıdan kastını şasi mukavemetiyse evet


  • billythefridge  (27.01.23 22:22:02) 
volvo her alanda guvenlik dusunerek tasarliyor arabalarini. her trim seviyesinde guvenlik donanimini sunmalari ve kullandiklari celigin diger markalardan farklilik gostermesi gibi detaylar var.

automotive.arcelormittal.com
  • antikadimag  (27.01.23 22:40:50 ~ 22:47:40) 
50 sene oncesinin argumani bu, eskide kaldi.

her bir dolarlik contanin hesabinin yapildigi gunumuzde, herhangi bir markaninin R/D'ye ve sase dayanikliligina diger benzer markalara nazaran cok daha fazla gomdugune inanmiyorum, cunku karlilik herseyden onemli artik.
  • cooperr  (27.01.23 23:07:25) 
Volvo'nun güvenli olarak pazarda isim yapmasından dolayı bu adı korumak için özellikle dikkat ettiklerine inanıyorum.
Araç üreticilerinin çoğu var olan standart testleri 5 yıldızla geçecek bir şekilde tasarlıyorlar araçları. Fakat bundan 5-6 yıl önce amerikan highway bilmemne enstitüsü yanlış hatırlamıyorsam small overlap adında bi testle piyasaya çıktı ve aslında ön far hizasından olabilecek kazaların canlandırıldığı bu testte lüks markalar bile dökülürken volvo gene gayet başarı sergilemişti. Tabi sonraki yıllarda araç üreticileri bu teste göre tasarımlarını güncellediği için puanlar gene fırladı.

  • denizgonen  (27.01.23 23:37:39) 
Çinlilere satıldıktan sonra o know how'ın devam etmediğini düşünenlerdenim. Çıplak gözle gördüğüm şeyler de var.


  • baldan kaymak  (28.01.23 00:06:54) 
çelik, malzeme vs olarak muhtemelen artık bir fark kalmamıştır ama standart donanımda emsallerine göre daha çok güvenlik donanımı sunuyor hala. mesela audi q3 sportback ile volvo xc40 benzer fiyatlarda ama volvoda bir ton güvenlik oyuncağı standartken audide özel sipariştir (tr için konuşuyorum)


  • roket adam  (28.01.23 00:35:22) 
Bir önceki aracım Volvo v40'tı. O dönem çokça araştırmıştım. Bu konuda güvenlik standartlarını belirleyen marka Volvo'dur. Diğer tüm markalar Volvo'nun oluşturduğu üst çıtaya göre değerlendirilir. Markanın Çinlilere satılmış olması bir şeyi değiştirmedi, aksine ileri götürdü. Yeni nesil xc60 xc90 gibi araçların kaza testlerine bakınca anlarsınız zaten.

Bir de siz Çin menşeili büyük bir grupsunuz ve dünyada güvenlik anlamında standartları belirleyen bir markayı satın alıyorsunuz. Malzeme faktörüyle anlık karlılığınızı arttırmak için o markanın güvenlik standartlarını düşürecek hamleler yapar mıydınız?

Volvo denen markanın elindeki en büyük silah güvenliktir. Çinli olsun Koreli olsun hangi gruba geçerse geçsin bu iddia devam edecektir.

Range Rover'la kaza yaptıktan sonra güvenlik kaygısıyla 3 adet Volvo xc90 satın alan Alişan yanılıyor olamaz :)
  • msb  (28.01.23 13:00:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.