[]

Elektronikçilere soru / -12 v +12 v paralel bağlanınca kaç amper verir

Merhaba elimde bir PC power supplyı var. Bundan 24v elde etmek için - ve + yı birleştireceğim. -12v = 0.3 amper +12v = 18 amper. Peki bunlar birleşince alabileceğim max. amper ne oluyor?




 
Elektronikçi değilim ama bu şekilde amper değeri hesaplanmaz. Voltaj kaynağına başladığın sistemin empedansına göre çekilebilecek akım miktarı belli sınırlar dahilinde değişir. Amper ile voltu nasıl topladınız onu da anlamadım.


  • synesthesia  (28.01.23 06:33:09) 
bir uç -12, diğer uç +12 de olursa dengesiz bir 24v elde edersin.

artı ve eksi 12 yi birbirine bağlarsan video çekmeyi unutma, güç kaynağı kendisini koruyabilir de, duman şöleni de olabilir.
  • kimlanbu  (28.01.23 08:21:28) 
Eğer farklı bir ürün değilse, standart power suplyde 3,3 / 5 / 12 volt çıkışlar var. Bunlardan 24 volt elde etmek pratikte imkansız gibi.

Amper hesabını geçelim, bu iki 12 voltu nasıl birleştirmek istiyorsunuz acaba?

2 tane power suply olsa imkanı var biraz modifiye ile.
  • John Bloor  (28.01.23 10:51:54) 
-12v çıkış 0.3A ve +12v çıkış 18A veriyor mu demek istediniz. Eğer öyleyse yanıt 0.3 amper. Amper gücü daha az olan belirleyici olur, 24v 0.3 amper alırsınız. +12v çıkıştaki 18 amperlik kapasite hiçbir işinize yaramaz yani.


  • mikro patlama  (28.01.23 19:00:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.