[]

Vize cahilinden sorular

Üniversite hayatımı yeşil pasaportun nimetlerinden faydalanarak geçiren biri olarak bordo pasaport gerçeğiyle yüzleşmek üzereyim :(

Şimdi kız arkadaşım İsveç'te Malmö yakınlarında yaşıyor. Kendisi gidip gelirken Kopenhag havalimanını kullanıyor ki zaten en mantıklısı da o Öresund köprüsüyle. Ben de mayıs ayı için bilet aldım Kopenhag'a ama ilk kez tur falan olmadan tek başıma yurtdışına uçuş yapıcam ve ilk defa vize almam gerekecek o yüzden biraz gerildim daha şimdiden :d

Şimdi ben Kopenhag havalimanına inip, trenle Malmö'ye geçicem hemen. Kız arkadaşımda kalıcam ama bi otel rezervasyonu göstermem gerekiyor onu tahmin ediyorum. Bu şartlarda İsveçten mi vize almam gerekiyor Danimarka'dan mı? Vize alma sürecine ne zaman başlamam gerekiyor, Mayısın ikinci haftası gibi gidiyorum.

Bi de pegasusta kampanya var diye girmiştim ama İzmir'den sunexpressle hemen hemen aynı ücrete direkt uçuş buldum skyscanner'da hem direkt bagaj hakkı da vardı ama bileti sunexpress sitesinden alamadım bi türlü (hata verdi site giriş yapılmadı), Ucuzabilet sitesinden aldım orada da koltuk seçimi kısmını göremedim. Kırk yılda bir uçağa bincem şöyle cam kenarı olsun istiyorum, check in falan yaparken gerekirse ücret de ödeyerek koltuk seçebiliyor muyum nasıl oluyor o iş?

Teşekkürler şimdiden

 
Evet senin durum biraz sanssizmis. Hep soyle duyuyoruz: Normalde isvec'te en uzun sure kalacagin icin isvec'ten almalisin. Ote yandan ilk giris danimarka'dansa kendilerinden olmayan bir vizeye sorun cikarabilirler.

Secenekler:
isvecten vizeyi alip isvecten giris yap. malmo'ya varman pahali ve uzun olur. (hos gerci bileti kopenhaga almissin zaten)
vizeyi danimarka'dan alip orada kalacakmis gibi otel randevusu (iptal edilebilir olanindan) yapip giris yaparken sorduklarinda o randevunun ciktisini goster. giris yaptiktan sonra trenle malmo'ya... ben ayni durumda bunu yapmistim. baska tecrubesi olanlar yazar.

ikinci soru: bana hitap etmiyor valla, koridor candir. check-in icin vardiginda parasini verirsen koltugunu degistirirler tabi yer varsa.
  • hot potato  (27.01.23 21:50:41 ~ 21:54:54) 
İkinci soruya cevap, herhangi bir aracı kurumdan bilet alsanız da (skyscanner, vs) bileti aldıktan sonra size gelen PNR numarasıyla bileti aldığınız havayolunun kendi sitesinden yer seçebilirsiniz. Check-in'ler genelde 24 saat önce açılıyor, havayolunun sitesinden check in yaparken (ücret karşılığı) yer seçebilirsiniz.

Vize konularına çok hakim değilim ama genel kanı, ilk girişinizi vizeyi aldığınız ülkeye yapmanızın daha doğru olduğu. Çok düşük ihtimal de olsa da İsveç'ten vize alıp Danimarka'ya geçerseniz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Danirmarka'dan vize alıp karayoluyla isveç'e geçerseniz sıkıntı yaşamazsınız.
  • gioberg  (27.01.23 22:52:02) 
ilk soruna cevap isvec'ten almanda bir mahsur yok. sonucta malmo'ye gitmek icin kullanabilecegin en yakin havalimani kopenhag'da ve bunu vize gorevlileri, danimarka pasaport memurlari dahil herkes biliyor. malmo'nun kendi havalimani bile kopenhag havalimanindan daha uzakta. ama vize vermemek icin bahane olarak kullanirlar mi kullanirlar, son donemde cok ret geliyormus.

eger tam garantici olmak istiyorsan kopenhag'da bir iptal edilebilir otel rezervasyonu yapip sanki hep orada kalacakmis gibi danimarka vizesi almak. ama danimarka'ya ben malmo'da kalacagim dersen onlar da bahane bulmus gibi git isvec'ten al o zaman diyebilir. o yuzden hic karistirmam ben olsam isvec'i.

sunexpress hic kullanmadim ama check-in yaparken cogu budget havayolu otomatik koltuk verir. havalimaninda kiosklari varsa oraya fiziki binis kartini almak icin gittiginde cam kenari rica edip gecebilirsin. pegasus'ta boyle yapiyordum ben.
  • antikadimag  (27.01.23 23:02:41 ~ 23:04:01) 
Orda oturum izni var vatandaş değil bi de o dönemde oturum izni yenilenme süreci olacak o yüzden davet mektubu olmaz diye düşündük. Zaten öncesinde ailesi gidecek bi- iki aya bugün başvurmuşlar herhalde vizeye İsveç'ten. Onların sürece göre ben de ne yapacağıma karar veririm :D

Bilet konusunda da pnr numarasıyla önceden yapma olayi baya iyiymiş ona bakayım, teşekkürler cevaplar için
  • nundu  (28.01.23 01:19:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.