[]

Kredi başvurusunda bulunmanin kredi notunu dusurmesinim mantigi nedir?

Dusundum dusundum buna bir mantık yürütmedim her turlu sacma geliyor. Bir krediyi onaylayip cektiginde notunun dusmesini anlarim çünkü bu adam zaten bir miktar borca girdi artik buna bir kredi daha veririsek ödemesi zorlasir mantigi.
Ama birkac başvuru yapıp hicbirini onaylamayip herhangi bir kredi kullanmayan adamın başvuru yaptigi icin notunun dusmesinin mantigi nedir?
Yani bu sistem hangi mantikla birkac başvuru yapan kisinin krediyi duzenlo ödeme durumunun daha riskli duruma dustugune karar veriyor?

Mutlaka bunun altinda yatan bir mantik var ama bulamıyorum nedir bunun mantigi?

 
Şehir efsanesi bu. Yalan.


  • Mcfly  (27.01.23 21:27:58) 
Sehir efsanesinin mantigi da; bu adam surekli krediye basvuruyor demek ki durumu kotu, para da bulamiyor bir yerden...


  • brkylmz  (27.01.23 21:30:09) 
Mantığı da yok çünkü öyle bi şey yok. Dileyen Findeks premium alıp görüşme yapabilir Findeksle aksini söylerlerse paket ücretinizi ben ödeyeceğim.


  • Mcfly  (27.01.23 21:38:21) 
sehir efsanesi degil. sadece turkiye'de de degil, benim bildigim her ulkede algoritma benzer. www.creditcards.com

kisacasi sorgulamalar, ozellikle ayni sene icinde birden fazlaysa belirsizlik ve risk faktoru olarak goruluyor "neden bu borclanmaya calisiyor" seklinde. ama bu dusus gecici. belli bir sure icinde toparlaniyor geri. esas risk odemeleri geciktirmek, ekstreyi full odememek vs gibi seylerde.
  • hot potato  (27.01.23 21:39:21 ~ 21:39:41) 
iyi de kredi sadece parasızlıktan çekilmiyor ki yatırım yapmak için de kullanılıyor hem bireysel hem de büyük şirketler kredi kullanıyor, başka bir açıklaması olmalı


  • freebird5406_2  (27.01.23 21:48:43) 
yatirip yapmak icin kredi de buyuk risk iste. her yatirim kar ettirmiyor ki. yatirim yapicam diye cekip batabilirsin ve borcunu odeyemeyebilirsin.

buyuk sirketler icin durum farkli. bir bireysel olanini konusuyoruz sadece.
  • hot potato  (27.01.23 21:53:59) 
Sehir efsanesi değil, bizzat bankanin yetklisi soyledi bunu bana telefonda.

Hatta soyle soyleyeyelim, başvurma noktasina gelmeyip, yani oranları ve odemeleri gordugun ekrandan sonra nihai "basvur" butonuna tıklamadigim halde ust uste yaptığım sorgulamalar belirli bir sayiya ulaştığında bana basvuru ekranını kapatti, basvuru bile yapamıyorum ve bana sundugu faiz oranini su an alamıyorum. Subeye gitmem gerekecek artik sube ne derse.

Ama burada demek istedigim sadece sorgulama yapmam, orada faiz oranini ve odemeleri goruntulemek icin basvuru yapmadan sadece sorgulamayi birkac kez ust uste yapmam bile olumsuz etki yaratti ve teklifi kapattı. Musteri hizm ile gorustugumde de max sorgulama sayisina ulasitigm icin kapandığını ve birkac gun gecmesi gerektigini soyledi. Ayrica kredi notunu da dusurdugunu soyledi.

Yani sadece sorgulama yapmam bile hazirda 1754 puan olan findeksin "cok iyi" seviyesidne dedigi notumla kredi cekememwme neden oldu. Subeue gidince çekebileceğiz belki tamam ama o baska, su an oturduğum yerden sorgusuz sualsiz tek tikla alabilecdgim kredi imkani ortadan kalkmis oldu. Tekrar ediyorum basvur butonuna basmadim sadece sorgulama yaptım ama bu da olumsuz izlenim bırakıyor demek ki.

Yani bana hala mantiksiz geliyor, krediyi onaylayip cekmedigi surece 50 tane başvuru yapsın farketmemesi lazim, sonuçta insan arastirip fakrli yerlerden teklif alip bunlari değerlendirip karar verecek. Sadece teklif almasi neden bu vatandasin risk faktorunu arttırsin hala anlamiyorum.
  • stavro  (28.01.23 10:47:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.